Ülkemden umudumu kestim

• Konuyu başlatan Silinen üye 458979
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 139
  • Görüntüleme 7.943
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne imiş o kalkınma hazırlıkları? TOGG, tua, Karadeniz'deki doğalgaz gibi faaliyetleri diyecekseniz, onlar için zaten birçok insan hala daha tartışıyor.

O anlaşmaların getirdiği kazanç suriyelilerin verdiği zararın önüne geçebilir mi sence?

Evet geçirebilir. Neredeyse hepsi ticari anlaşmalar. Düşün adamlar sana sadece benden alacaksın ve bana satıcaksın diyor. Sen de aelinde koz olmadığından kabul etmiyorsun. Sence bu mu önemli suriyeliler mi? Vergilerin arttırılması bile bir kalkınma hazırlığı. Devletin hazinesine para giriyor. Ama birçok icraatin daha hazırlığı yapılıyor. Tarihi ise 2023..

Öncelikle bir söz ile başlamak istiyorum: "Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." Mustafa Kemal Atatürk
Ülkeden umudunuz var veya yok bu mühim değil, mühim olan siz umut vaat ediyor musunuz ya da etmek için çabalıyor musunuz? 19 yaşında bir Türk genci olarak ülke gündemini takip etmeniz normal fakat dünya gündemini de takip ediyor musunuz? Bunun yanı sıra evrensel iş yapabilecek kapasiteye gelebilmek, katma değer yaratabilmek için kendinize katkı sağlıyor, geliştiriyor musunuz?
Hocam merhaba, öncelikle üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bu sene psikolojik olarak hastalıklarla savaştım o yüzden tam hazırlanamadım. Diğer sene inşallah çok çalışacağım. Hatta şimdiden başladım çalışmaya.

Ülkeye para sokamadığı için halktan vergi almak mı kalkın mı oluyor? İyi o zaman tüm maaşımızı kendilerine alsınlar ülke kalkınır. Böyle saçma bir düşünce olamaz.

Sözle doğalgaz bulduk nerede o doğalgaz? Fiyatların düşmesi gerekmiyor mu bulduysak? Daha da artıyor tersine nedense.

Hocam bunların hepsinin sebebi Erdoğan mı? Bırakın Allah aşkına.

Ya kim? En basitinden USA presidents yaz bak 2 dönemden fazla başkanlık yapan olmuş mu?

20 sene ülkeyi yöneten birisi en ufak sorunların bile sorumlusudur. Ha en büyük sorun zaten ülkenin yarısını beslediği için bu kadar uzun süre başta kalması orası ayrı.

download.jpg

Ülkeye para sokamadığı için halktan vergi almak mı kalkın mı oluyor? İyi o zaman tüm maaşımızı kendilerine alsınlar ülke kalkınır. Böyle saçma bir düşünce olamaz.

Sözle doğalgaz bulduk nerede o doğalgaz? Fiyatların düşmesi gerekmiyor mu bulduysak? Daha da artıyor tersine nedense.
Doğal gazı işlemek ve kullanabileceğimiz boru hattını döşemek aşırı pahalı ve zor bir işlem ve Rusya ile anlaşmamız var sanırım.

Merhaba, 19 yaşında biriyim. Korona olayım, kurtulayım bu dünyadan istiyorum.
Ülkemden umudum kalmadı.
Sabah uyandığımda yaptığım ilk iş, telefonumu açıp ekşi sözlüğe girip ülkede hangi olay olmuş diye bakmak.
Yok o bir şey demiş, bu bir şey yapmış. Vallahi bıktım. Bayraktar insansız hava araçları dışında ülkede olumlu haber yok.
Ekonomi batmış, dolar 10 liraya yaklaşmış.
Adalet desen yok. Sosyal medyadaki bir yazı yüzünden hapse atılanlar. Muhalif gazeteci, siyasi olduğu için hapse atılanlar var. Gerçekten suçlu ise atılmışsa ona lafım yok ama kurunun yanında yaşta yanıyor.
Eğitim bitmiş durumda. Üniversite okumak bile istemiyorum. Ülkede üniversite mezunu enflasyonu var. Diplomalı işsiz kaynıyor her yer.
Ne yazayım ki? O kadar çok şey var ki...
Ülkede bir sürü üniversite açılırsa olacağı o.Üniversite açmak kötü bir şey değil çok üniversite açmak kötü bir şey.Çok üniversite demek çok işsiz demek.(Üni konusu için)

Doğal gazı işlemek ve kullanabileceğimiz boru hattını döşemek aşırı pahalı ve zor bir işlem ve Rusya ile anlaşmamız var sanırım.
Hocam zaten bir prim çalışmasıydı o iş. Ben de biliyorum çıkarıp bize getiremeyeceklerini.

Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Teşekkürler...
Bakmayın ben de doğuştan pesimistim yaşadığım olumsuz durumlardan mütevellit lakin Sabahattin Ali'nin dediği gibi: "İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı." o insanca sebebi bulma mücadelesinden vazgeçmek refahını kaybetmekten çok daha vahim bir durumdur yani Shakespeare'in dediği gibi "olmak ya da olmamak" nice büyük, yiğitçe atılışların bir iş, eylem olma gücünü yitirmemesi için olabilmek lazım. Yoksa "halk adı verilen bu çok başlı canavar"a teslim olmakta yani "olamamak"ta var. (Tabi bizim memlekette "olmak" mücadelesi imkansızlıklardan dolayı biraz daha yaman olur.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı