Ülkemizde neden Linux'a çok az destek veriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu ironi mi?

Her yazılım, her oyun Linux desteklemiyor. Evet, Linux'ta bu yazılımların birçoğunun alternatifleri var ancak alışkanlık meselesi, bir alışkanlığı değiştirmek de kolay değil. Bu yüzden Windows'ta kalmayı tercih ediyorum.
Birçok kişi .exe çalıştırmadığını biliyor ama Wine ile çalışabiliyor.
Evet, çalışıyor ama her yazılım çalışmıyor, çalışsa bile stabil çalışmıyor.

Yaygınlığı da Windows yazılımlarının gerisinde, donanım sürücülerinden tutun da ofis yazılımlarına kadar.
LibreOffice var. Beğenmediysen Microsoft Office Online kullanırsın. Donanım sürücüleri konusunda hiç sorun yaşatmadı bana. Hatta bazı sürücüler Windows'tan bile daha ileride. Örneğin telefonunuzu bilgisayara bağlayıp ADB veya Fastboot kullanmak istediğinizde Windows'ta sürücü kurmak zorundasınız. Bu arada bu sürücüleri aramak ayrı dert, güvenli olanını bulmak ayrı dert, bilen bilir. GNU/Linux'ta ise doğrudan çalışıyor.

Senin için son kullanıcı dağıtımları var ve de sanal makinede denemeyi unutma.

Linux üzerinden oyun oynayamama mevzusu büyük ölçüde API ve driver ile alakalı. Yoksa Linux bana oyun getirme, açmam demiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…