Ülkemizdeki alfabeden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğitim olarak, Osmanlıca, Ermenice, Kürtçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça vb.'leri de öğretilebilir. Ana Dil konusu çok önemli bir unsur. Fakat ben herkesin bildiği ve anlaşabildiği bir ortak dil olmasını önemli buluyorum. Bu nedenle hataları da olsa, sevseniz de sevmeseniz de, önemli bir iştir dil üretmek. Bu saydığım dillerden kapsam olarak elbette en geçerli olanı İngilizce. Hatta bizim beğenmediğimiz bazı Orta Doğu ülkelerinde bile öğrencilere 3 dil öğretiliyor devlet okullarında.
Bunun dışında alfabe çok da sorunlu değil ama kullandığımız dile giren çok fazla yabancı kelimeler var. Belki bunu bir kusur olarak görebilir tabii ama çok da mühim değil. Ayrıca bence x, q ve w harfleri de girmeli alfabeye. Ve bence hiçbir dil kutsal değildir. Sadece iletişimi sağlamak için bir araçtır.
Şimdi fark ettim de konu epey eskiymiş.
Herkes en rahat konuşabildiği kendini en iyi ifade edebildiği dilden memnundur sanırım.

Son düzenleme:
Kaligrafi. Ne resmi aa 'JQWIRQPIOWJPROIJOAWR'. Bunuda açıklayın;

Bu konu yine hortlamış. Yine yazayım o zaman. Bu alfabe sizin hangi ihtiyacınıza yanıt veremedi ki değiştirme gereği duyuyorsunuz. Alfabe dilin aracıdır, dil de iletişimin. Bazı şeyleri çok büyütüyorsunuz.

İsmin Arapça? Hadi yallah!

Bu arada;
Eki Görüntüle 411823

Merak etme 100 sene önce deden de okuyamıyordu o yazılan kitapları. Çünkü ülkenin %99'u okuma, yazma bilmiyordu. Nedense o dönemlerde halkı cahil bırakanları kimse konuşmuyor. Bizim millete özgürlük, rahatlık vermeyeceksin vallaha. Köle gibi ırgat gibi çalıştıracaksın. Pek bayılıyorlar kendilerini insan yerine koyanları tekmelemeyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…