Ülkemizdeki alfabeden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tartışmaya girmek istemem ama, dilimizin çok iyi olduğuna dair basit bir örnek verebilirim. Yabancılar 20 dakika boyunca konuşuyor, türkçe çevirisini okumamız 5 dakika sürüyor :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilmem hiç düşünmedim ama rusça, korece, çinçe ve arapça gibi dillerin alfabesine bakınca iyi diyorum.
Tartışmaya girmek istemem ama, dilimizin çok iyi olduğuna dair basit bir örnek verebilirim. Yabancılar 20 dakika boyunca konuşuyor, türkçe çevirisini okumamız 5 dakika sürüyor :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çünkü fark şu:
Tükçe: Geleceğim
İngilizce: I'll come.
Fark bence bu

Bilmem hiç düşünmedim ama rusça, korece, çinçe ve arapça gibi dillerin alfabesine bakınca iyi diyorum.

Çünkü fark şu:
Tükçe: Geleceğim
İngilizce: I'll come.
Fark bence bu
Bahsettiğiniz durumun alfabe ile alakası yok, cümle yapısı. İki dil de Latin alfabesi kullanıyor.

Yaygın bir alfabe olduğu içine yeni alfabe öğrenme ihtimalimizi azaltması sevmem için gayet yeterli bir sebeptir.

Şu anki Atatürk'ün bize bıraktığı alfabeden memnun musunuz, yoksa değil misiniz? Değilseniz istediğiniz alfabeyi yazın.

Örnek: Uygur alfabesi, Osmanlı alfabesi, Orhun yazıtları (göktürk alfabesi), İngilizce.
Dilimizden ve alfabemizden memnunum. Başka diller öğrenmek ve bilmek güzel bir şey. Dilimizi sahip çıkmalıyız.

İngilizce bir dil alfabe değil İngilizler de bizler de Latin alfabesini kullaniyoruz. Saçma sapan düşüncelere girip konu açmayın lütfen.
Şu anki Atatürk'ün bize bıraktığı alfabeden memnun musunuz, yoksa değil misiniz? Değilseniz istediğiniz alfabeyi yazın.

Örnek: Uygur alfabesi, Osmanlı alfabesi, Orhun yazıtları (göktürk alfabesi), İngilizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişmesi değil de eski yazıları da öğrenmek gereklidir. Atalarımızın dediği gibi bir dil bir insan, iki dil iki insan diye.
Dil öğrenmek gereklidir diğer uygarlıkları öğrenmek için. O kadar sırlar var ki eski tarihlerde bunları öğrenmek için dil gereklidir. Osmanlıcandan tut, eski Mısır, M.Ö olan diller gibi diller de gereklidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı