Ülkemizdeki alfabeden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1695690_620x410.jpg

Şu adamın ideolojisini anlamış olsaydın şu an ülkenin geleceği hakkında konuşuyor olurduk.
Bütün mirasını yakıp yıkmaya çalışıyorsunuz, şimdi de sıra bunda mı?
Değiştirirsiniz, değiştirirsiniz. Ama Ata'mın bu ülkenin gençlerine emanet ettiği manevi mirasını değil, o yozlaşmış kafalarınızı değiştirirsiniz.
Yallah Arabistan'a!

Zaten hoşgörülü olmak bizim suçumuz. Türkler nereye gittiyse, nereye yakınlaştıysa onun alfabesini takvimini kabul etmiş. Yani sorun taaa en baştaki Türk devletlerinde. Bak Japonya'ya alfabe değişmiş mi. Ha şu anda kendi alfabeni üretebileceksen bile bu saatten sonra olmaz, öğrenmesi topluma geçmesi zor alfabe olacağı için durun bir durduğunuz yerde artık. Ama Japonya gibi alfabenin köklü bir geçmişi olsa, binlerce yıla dayansa zor da olsa kolaylaşırdı ama şu anda mümkün değil. Zaten kolay alfabe olduğu halde okuma yazma cahilleri var ülkemizde da hala bu yüzyılda olacak iş değil.

Memnun olmamak için bir sebep göremiyorum.
Osmanlıca okumayı birazcık öğrenmiştim zamanında. Okuması keyifli, yazması işkenceydi. Ayrıca biraz kapalı olduğu için herkese hitap eden bir yazı biçimi değildir.

Şimdi burada sorun edinen arkadaşlar var ve olaya siyasi gözle bakmaya daha çok yatkinlar.
Ülkemizde ki alfabeden memnunum. Yalnız eski yazı olarak adlandırdığımız Osmanlı yazısı ni da kaldırıp bir kenara atmamız bu konu da yapilan bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. Sonuçta milletlerin kudreti tarihlerinden gelir ve tarih tekerrür den ibarettir diyerek bu konuda da bilgilendirilmeli egitilmeliydik. Onca şair ve yazarımız var, edebi eserlerimiz var. İşbu eserleri gerçek anlamı ile okuyan insanımız çok az. Hoş dil sonuçta sürekli değişiyor yeni kelimeler ekleniyor ancak eskiler unutuluyor. Bu kelimelerimizi unutmamalıyız. Mamafih unutuyoruz.
Arapça iğrenç falan diyenler var cahilliklerine veriyorum. Hoşuna gitmeyen bir davranışı başkasına YAPMA.

Lenovo K53a48 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Unutmadan önümüzdeki 50 yıl içerisinde bu harflere yenileri eklenecek yada çok kullanılan bazı harflerden ötürü yeni harfler eklenecek zaman bunu gösterecek. Eksik harflerimiz İngilizce ile dilimize giren th birleşimi, Rusça da bulunan şt ve tz birleşimleri gibi.

Lenovo K53a48 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı