Ülkemizdeki Tarih Bilinci

denizoners

Hectopat
Daha fazla  
Ben yıllardır araştırma ile uğraşmaktayım tarih dalında ve her gün öğrendiğim bilginin yanlış olduğunu öğreniyorum geçenlerde Celal hocanın videolarını izledim ve gerçekten yanıldığımı fark ettim ...Bir grupta ise Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail hakkındaki konuyu açtım ve birden bir arkadaş Şah İsmail'e sövmeye başladı ve bu tarih bilincine sahip olmadığımızı gösteriyor

Dediklerine katılıyorum. Bizim milletimiz ne yazık tarihini yanlış kaynaklardan öğreniyor. Duyduğu her şeye inanıyor. Araştırmak ve doğru kaynağı bulmak için uğraşmıyor. Bir çok kaynaktan ve birden fazla kişiden öğrenmeye çalışmamız lazım. Bence durumu ancak yetişen genç nesil değiştirebilir. Biz doğru bilgiyi öğrenip çevremize yayar isek bu durumu düzeltebiliriz. Bizde yapmaz isek bizde sonra gelecek olan nesil tarihinden, örf, geleneklerden yoksun milli benliğini her şeyini unutmuş bir nesil olur. Bu durumda bence ülkemize çok büyük bir zarar verir. Bu konuda hepimize çok büyük görevler düşünüyor. Birbirimize örnek olup bu durumu düzeltmek için elimizden geleni yapmamız lazım.

Bende yaşıyorum bu durumu. Böyle böyle yayılacak durum. Her şey 1 kişi ile başlıyor. Bir yerden sonra herkes araştırmaya ve öğrenmeye başlayacak. Bu durumu yaparsak olay biter. Çok büyük bir sorumluluğu yerine getirmiş oluruz.

Yaparlar. Sen sahip çıkmaz isen elin adamı çıkar araştırır. İstediği gibi sana öğretir. Bu iş böyledir. Sahip çık sen öğret. Bence bizim hatamız ve bizim ayıbımız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı