Dolar harici al sana en büyük kötüye giden iki temel şey Eğitim ve Sağlık maaliyetleri. Gezi parkı olaylarından önce hastane aciline gider hiçbir bedel ödemeden doktora görünür ilaçları alır çıkardık. Daha geçenlerde bir tanıdığım fenalaşıp acilden hastaneye giriş yapmış ve basit bir serum yiyip çıkmış. Bu işlem Gezi olaylarından önce para alınmadan yapılır yollanırdı tanıdığım 200 TL'den yüksek bir para verip çıkmış ama geçen aylarda gittiğinde. Eğitim'de okullaşma neredeyse tamamen özel okullara bırakıldı ve her özel okul birbirinden yüksek fiyat çekmeye başladı. Eskiden bir devlet lisesinde bile iyi öğretmenler olma ihtimali vardı artık oğlun devlet lisesinde ise ve hiçbir ekstra kurs almıyorsa geleceğinin karardığından emin olabilirsin.Devlet lisesinde iyi bir öğretmen olması gibi bir ihtimal yok. İnşaat sektörüne bak bir de. Aslında bir nevi kendi hatası çok şişip büyük patlayan bir sektör ancak hala toparlanamadı. Mimarlar veya inşaat alanında öğrenim görenler işsiz. Üniversitelerde yemek parası her geçen gün zamlanıyor. Bunlara cevabın nedir?Dolar harici, bana kötüye giden bir şey söyler misin? Mesela geziden sonra, Türkiye rahat bir yıl yaşadı mı? Onu hatırlıyor musun peki? 2018, ilk defa belasız bir yıl iken, Ağustos ayında yaşanan ortada. Bundan çok güzel dersler alındı ve çok da iyi oldu. Burada asıl problem, büyüyen, gelişen ekonomi nasıl tek bir para birimiyle büyük zarar gördü. Dediğim gibi, bunun maliyeti bize 2 yıla mâl oldu. Alım gücü, kişi başına gelir arttığı sürece, o saydıklarının da alınması kolaylaşır ki onların satışı rekor kırıyorken, konuşmakta komik. Yani kısaca senin, benim gibi merak edenler harici, pek de umurlarında olmuyor, ucuz, pahalı.
Son düzenleyen: Moderatör: