Ülkenin geleceğinden ümitli misiniz?

Daha fazla  
Arkadaşlar sizce ülkenin geleceği nasıl şekillenecek? Ayrıca ülkenin gençleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Size bir umut veriyor mu? Gelecek senelerde bu gençler ne gibi bir durumda olacak? Biraz sohbet edelim istedim, yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam bir konuya yazmıştım, onu direkt alıntı yapayım.

Hiçbir şey bana umut vermiyor. Bu eğitim sistemi düzelmediği sürece ne bu ülke düzelir ne de gençlik düzelir.
Kaybettiğimiz her dakika ülkemiz daha da geriye gidecek.
Çünkü gelişen teknoloji sayesinde gelir eşitsizliği artıyor. Eğitimi iyi olan ülkelerin eğitimi daha iyi hale geliyor. Geride kalmış ülkeler olduğu yerde saymaya devam ederken aradaki fark iyice açılıyor.
Ek olarak bu geride kalmış ülkelerdeki zeki insanlar da daha iyi şartlarda yaşamak için gelişmiş ülkelere göç ediyor. Gelişmiş ülkeler de seve seve kabul ediyor.

12 senede bir insan haftada 4 saat dil çalışsa 5 6 tane dil öğrenir. Bizim saçma eğitim sistemimiz 12 senede Dünya'nın en kolay dilini öğretemiyor.
Diğer ülkelerdeki gençler ekonomi öğrenirken, dil öğrenirken, yazılım öğrenirken biz saçma sapan mitoz bölünme, mayoz bölünme öğreniyoruz.

Çok haklı bir konuşmaydı bence hocam peki ülkemize ne olduda bu duruma düştü osmanlı yıkılmadan önce sokakta açık kadın bile göremezken şimdi niye böyle olduk.
Sokaktaki açık kadının olayla ne ilgisi var anlamadım. Anlatır mısınız?

Yani tam olarak onu demek istemedim osmanlı döneminde böyle şeyler yoktu anlamında bir örnek verdim.

Bende @GerginGörünüşlüAdam hocamla aynı fikirdeyim. Suanki gençlere bakıyorum 7.sınıf elinde sigara. Yazık günah, gerçekten biz 12 yılda bir dil ogrenemezken yabancı gençler 1 yılda 1 dil öğreniyor. Bu da haliyle onları bizden çok üstün kılıyor. Maalesef eğitim aileden başlar. Ailelerin de bu konuda biraz duyarlı olması beklenmeli.

Yine eğitime dönüyor orada iş. Aile eğitimli olursa çocukta eğitimli olur genelde. Dediğin gibi sigara içmeyi, alkol içmeyi havalı sanan insanlar 5 10 sene sonra ebeveyn olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…