Ülkeniz için ailenizi feda eder misiniz?

Şu anki Türkiye için hayır. Baştakiler otursun diye ailemi mi feda edeyim? Kesinlikle hayır. Fakat 2016 olsaydı evet çünkü şehit olurdum ve bununla gurur duyarım. 100 yıl öncesi Türkiye mesela dersen kesinlikle hiç düşünmeden. Allah şehidlerimizin ruhunu şad etsin, şehitlerimiz rahat uyusun.
2016 neden? O zaman da aynıydı hükümet.
 
Duruma gore degisir.

Simdi ya da ben daha yaslanmadan olsa, hayir. Ulkeme daha yeterince katkida bulunamadim cunku, gencken olemem.
Fakat ben 50'nin uzerine ciktiktan sonra bu secim sunuluyorsa, evet. Yine de ailemdeki genclerin olmesini istemezdim.
 
Arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Canımı feda edeceksem ülkem için feda ederim, hükümet umrumda olmazdı. Sonuçta savaşmanın amacı ülkeyi korumak, devleti korumak, hükümeti değil.
 
Bu ülke veya herhangi bir ülke için ne kendi canımı, ne de sevdiklerimin canını tehlikeye atmam. Herkes bu dünyaya bir kez geliyor ve asla başkaları yaşasın diye kendiminkinden vazgeçmem.
Hatta parmağımı bile kesmem, umurumda olmaz bana başka ülke mi yok.
 
Şu anki Türkiye için kesinlikle hayır, fakat 1600 yılına kadar Osmanlı'da olsaydım veya kurtuluş savaşında olsaydım, feda ederdim.
 
Eğer devleti Atatürk ve FSM gibileri yönetiyor ve ülkenin egemenliği için çabalıyorlar ise elimden geleni yaparım fakat devletin başında günümüz yöneticileri olunca hiçbir şey yapasım gelmiyor, kendi çocukları askere gitmiş mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı