Şu an yaşayanlar arasında bence Recep Tayyip Erdoğan.
Kendisine üstün bir sevgi falan beslediğim yok. İstese tek cümleyle değiştirebileceği elmasa, yata %0, cep telefonuna %25 özel tüketim vergisi konusunda ve bunun gibi bazı konularda RTE ve hükümete aşırı kızgınım. Zaten kızgın olduğum konular genellikle vergi meseleleri.
Fakat bu güne kadar yaptıklarını da inkar edemem mesele yaşım çok büyük olmamasına rağmen ben bile sürekli üstüne basa basa söylediği hastahaneler, parklar ve yollardaki değişimi görebiliyorum. Kaldı ki büyüklerim 90'larda çok daha beter olduğundan bahsediyorlar.
Bazı kesimler tarafından çok şiddetle savunulan laikliği kısmen uyguladığını da inkar edemem bir zamana kadar laiklik ülkemizde Müslüman karşıtlığı olarak görüldüğü gerçeğini sanırım kimse inkar etmez.
Laiklik din ve vicdan hürriyeti demek. Üniversitelerde, kurumlarda insanların dinlerinin gerektirdiği veya sınırı aşmadıkları sürece istedikleri şekilde giyinmenin serbest olması bana göre olumlu bir gelişme. Ne kadar ülke yönetimi tarafında Laikliğin pek de uygulanmadığını kabul etsem de laikliğin halk tarafındaki din ve vicdan hürriyeti noktasının devlet tarafından güvencesinin sağlanması sevindirici bir olay.
Erdoğan bence kötünün iyisi. Yani ülkede şu adam daha iyi yönetir diyebileceğim kimseyi göremiyorum belki de görememek benim sorunumdur ama düşüncem bu.
Sözlerimin sonuna şu duayı eklemek istiyorum.
Allah ya başımızdakileri akıllandırsın. Ya da topunun cezasını verip def etsin ve bize başımıza daha iyilerini seçme fırsatını ve aklını versin.