@Loyalty571 Bana bakın bu forumda yıllardır her sözü eksilenen, raporlanan, hakaretler yağdırılan kişi sizsiniz. İnsanlar hiçbir zaman sizi dinlemedi, anlamadı, şeriatçı olduğunuz için sizinle alay etti. Paragraflarca yazdığınız yazıları okumadılar bile. Ben bu lafları hak edecek bir şey yapmadım. Bu forumda kimseyi kırdığımı hatırlamıyorum yaptıysam affola. Size karşı da hiçbir zaman yanlış bir şey yapmadım. Ben bana zararı olmayan, vatanımı seven birine hakaret etmem, ithamda bulunmam.
Adama diyorum ki, tartışma benle. Yok diyo o öyle değil böyle. Ya diyorum tamam uzatma, yok diyo zorunda diyo. Ya diyorum tamam gidin artık, yok siz ikiyüzlüsünüz, özgürlükçü değilsiniz. Allah Allah ya. Size en ufak sorduğum soruda "böyle bir ülkede bu soruya cevap veremiyorum" diyen siz tartışmayın diyen adama saygı göstermeyip sürekli ustüne koyarak bana bir şeyleri kanıtlamaya çalişırcasına konuşuyorsunuz. Ben siz tartışmam deyince üstünuze gittim mi hiç? Ondan sonra da kötü ben oluyorum. Hangi ahlaka sığar bu? Ali mazlum, Ali sakin, Ali dinliyor o zaman Aliye giydirebilirim yok öyle. Gelmişsiniz alakasız bir konuda alaksız bir soru sormuşsunuz. Ben de çı-çi eki bozmaz, bu konuyu da tartışmam demişim daha da bana anlatıyor da anlatıyor. Açık açık deyin ki, Ali ben senin şu konu hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum, söyler misin? Ben de izah etmeye çalışayım, cevap vermeye haddim olmayan bir konuysa onu da beyan edeyim. Ama yoook, ille Ali git dedikçe geleceksiniz, sonra Ali "Yeter bu saygısızlık" deyince "Aaaa ikiyüzlü." Hadi be ordan. Ali ne zaman sizi kötülemiş? Siz niye Aliyi kötülüyorsunuz?
"Milyonlarca kişi dünya düz diye tartışırken dünyanın şeklinin hala tartışmalı olduğunu mu söylüyorsunuz?"
Çok güzel örnek ve beni haklı çıkarıyor. Eskiden böyle bir tartışma varmış, insanlar bir şeyi savunduğunda o tartışma var olur ve o tartışmalı bir konu olur. Ama bugün ezici çoğunluk dünya yuvarlaktır, geoittir ya da her neyse dediği için düz diye bir tartışma yok. İleride düz dünyacılar yüz milyonları bulursa, evet öyle bir tartışma da var diyeceğiz. Bu kadar basit. 2+2=5 diyen 1 milyar adam bulun bana, o tartışma da var diyeceğiz. Doğru/yanlış olmakla tartışılıyor olmak aynı şey değildir. Siz söyledinizde belki %100 doğrusunuzdur, ki inançta %100 doğru olamaz herkes sizin gibi inanmıyor, ama tartışılıyor mu? Tartışılıyor. Doğru olsanız da tartışılıyor yanlış olsanız da.
Sonra diyor ki beni anlamıyor. Anlamıyor değil, tartışmayı büyütmek istenmiyor belki ama sizin tartışasınız var bugün sanırım.