Ümit Özdağ açlık grevi yapıyor

@Loyalty571 Kürtçü, Kürdistan Özerkliğini savunan, Hizbullahçı, Pkk'ya ve Hizbullah'a terör örgütü demeyen, Atatürk düşmanı ve şeriatçı olduğu için ekledim.
Cevap için teşekkürler. Şunu ekleyeyim şeriat-çı biraz garip bir terim. Fırına gidip neden ekmek satıyorsunuz demek gibi bir şey.

@Loyalty571 Her din mensubu teokratik bir yönetim istemez. Onun için şeriatçı tâbiri eşyanın tabiatına aykırı bir tâbir değildir.

İslam için zorundadır. Müslüman olmanın gerekliliğinden biri de odur.
Bunu benle tartışmayın. Fetva veremem burada. Trakyalı amca bu ülkede var mı? Konu kapanır. Şeriatçı deyince "Şeriatı destekleyen kişi" anlamı çıkıyor. Rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok.

Yahu cevheriye fetöcü demeyi geç adam zaten bizzat FETÖ'nün kendisi, yani bu bakış açısı olamayacak kadar kabak gibi net bir şey. Ümit özdağa çamur atanlar böyle tipler oldukça ümit özdağ kolay kolay patlamaz, zaten patlamadı da, sadece sosyal medyadan tanınıp sıfır medya desteğiyle yine belirli bir oy aldı, muharremle birleşse şu an meclisteydi, mecliste olmasını geçtim, %1 falan deyip dalga geçtikleri bu adam yüzünden tüm partiler vaat ve projeleri içine mültecileri eklemek zorunda kaldılar:)
Cevherinin anlatıp da Özdağın yalanladığı hiçbir şey yok. Cevheri fedöcü bile olsa gerçek gerçektir.

Bunu benle tartışmayın. Fetva veremem burada. Trakyalı amca bu ülkede var mı? Konu kapanır. Şeriatçı deyince "Şeriatı destekleyen kişi" anlamı çıkıyor. Rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok.
Bu tartışmaya açık bir konu değil ki tartışalım. Herkesin elinin altında internet var. Cahilce söyledikleri "Müslümanım deyip şeriata karşıyım demek doğru mu" diye yazıversinler. Neden konu kapansın? Fikir özgürlüğünü savunmuyorlar mı? Fikir özgürlüğü onlarla aynı fikirde olanlar için mi geçerli?

@Loyalty571 Ülkemizde milyonlarca Alevi varsa ve onlar da kendine müslümanım diyorsa, evet tartışmalı bir konudur. Ülkenizde hem laik hem müslümanım diyen on milyonlar varsa evet tartışmalı bir konudur. Bir şey bir yerde yazıyor diye, bu kutsal kitap dahi olsa, tartışmalıdır. Bu ülkede herkesin sizin gibi inanmadığının farkındasınız, sizin burada yaptığınız "ben doğruyum" demekten başka bir şey değil. "Herkes bu konuda benim gibi düşünmek zorunda çünkü kitabımda öyle yazıyor" o işler öyle olmuyor. Konuyu kapatan şey sizin düşünce özgürlüğünüzü kıstılama amacımdan değil, söylediğiniz görüşün realitede hiçbir anlam ifade etmeyişindendir. "Öyle değil, böyle." deyince bir şey olmuyor. Gerçekler değişmiyor. Bu gene tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor.

Kaldı ki konunun buraya gelmesi de ne alaka. Şeriatçı tâbirini ben buldum sanki. Şeriatçı sözcüğündeki -çı,çi eki değil insanları rahatsız eden. İnsanları rahatsız eden şeriatın kendisi. Onun için sözcüğe takılmayın. Ayrıca laik müslümanlar şeriatdan bihaber olduğu için değil, şeriatın İslam'a zarar verdiğini, gerçek hayatta uygulanamadığını ülkeyi kaosa sürüklediğini, dini kalkan hâline getirdiğini düşündüğü için şeriata karşılar.

Şimdi hissediyorum ki siz "o öyle düşünenler, yanlış düsünüyorlar bakın şu ayette ne diyor" gibi bir söylemle bana geleceksiniz. Gelmeyin. Zaten konuyu niye buraya getirdiğinizi de anlamadım. Nerden çıktı bu Hüda Par ve şeriatçılık şimdi?

Son düzenleme:
İlgi çekmeye çalışmaya devam etsin, bir yere varamayacak. Sadece şov. Atatürkçüyüm, Türkçüyüm diyor, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a selam olsun diyenlerle iş yapıyor.
Eki Görüntüle 2459331
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne ilgisi bro aynı şeyler senin başına gelse zarıl zurul ağlarsın adalet adalet diye burada yazması kolay geliyor tabii. Özdağ kadar gerçekçi muhalefet yapan fazla adam yok piyasada. Onu da geçtim onun yerinde kim olsa açlık grevi yapardı yapacak başka birşeyi yok adamın.

@Loyalty571 Ülkemizde milyonlarca Alevi varsa ve onlar da kendine müslümanım diyorsa, evet tartışmalı bir konudur. Ülkenizde hem laik hem müslümanım diyen on milyonlar varsa evet tartışmalı bir konudur. Bir şey bir yerde yazıyor diye, bu kutsal kitap dahi olsa, tartışmalıdır. Bu ülkede herkesin sizin gibi inanmadığının farkındasınız, sizin burada yaptığınız "ben doğruyum" demekten başka bir şey değil. "Herkes bu konuda benim gibi düşünmek zorunda çünkü kitabımda öyle yazıyor" o işler öyle olmuyor. Konuyu kapatan şey sizin düşünce özgürlüğünüzü kıstılama amacımdan değil, söylediğiniz görüşün realitede hiçbir anlam ifade etmeyişindendir. "Öyle değil, böyle." deyince bir şey olmuyor. Gerçekler değişmiyor. Bu gene tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor.

Kaldı ki konunun buraya gelmesi de ne alaka. Şeriatçı tâbirini ben buldum sanki. Şeriatçı sözcüğündeki -çı,çi eki değil insanları rahatsız eden. İnsanları rahatsız eden şeriatın kendisi. Onun için sözcüğe takılmayın. Ayrıca laik müslümanlar şeriatdan bihaber olduğu için değil, şeriatın İslam'a zarar verdiğini, gerçek hayatta uygulanamadığını ülkeyi kaosa sürüklediğini, dini kalkan hâline getirdiğini düşündüğü için şeriata karşılar.

Şimdi hissediyorum ki siz "o öyle düşünenler, yanlış düsünüyorlar bakın şu ayette ne diyor" gibi bir söylemle bana geleceksiniz. Gelmeyin. Zaten konuyu niye buraya getirdiğinizi de anlamadım. Nerden çıktı bu Hüda Par ve şeriatçılık şimdi?
Olayın ben doğruyum ile alakası yok. Kitabı, kaynakları apaçık belli olan bir dine, ondan cahil kalmış milyonlar var diye tartışmalı diyemezsiniz. Kişilerin çokluğu, kitapta yazanları değiştirmez. Evet, şeriattan bihaberler. Şeriat'ın kelime manası ne demek siz de bilmediğiniz için din ile şeriatı aynı cümlede kullanarak anlatım bozukluğu yapıyorsunuz. Din şeriatın ta kendisidir zaten. Şeriatçı kelimenize karşı çıkmamın sebebi Müslümanım diyen birine bu tabiri kullanmanın yanlış olduğudur. Kişi zaten Müslümanım dediği andan itibaren şeriatı kabul etmiş demektir. Hem Müslüman hem şeriatçı demek cahilliktir. Tıpkı hem kitap hem de yazılı demek gibi bir şey.

Umarım Ümit Özdağ'ın başına iş gelmez. Gündemdeki birçok sorun, onun vasıtasıyla gündeme geldi. Örneğin mülteci sorununu gündeme getiren en büyük etkenlerden birisidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı