Üniversite 1. sinif ders yoğunluğu normal mi?

Salvo Sarsılmaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu yıl üniversite 1. sınıfa başlayacağım. Güz dönemi göreceğim dersler resimde, secebilecegim hepsini seçtim. Bana biraz az geldi 1. sinif olduğum için mi bilmiyorum. Günlük olarak 3 ders göreceğim sanırım. Tam anlayamadım bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Screenshot_20240910_093152_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu yıl üniversite 1. sınıfa başlayacağım. Güz dönemi göreceğim dersler resimde, secebilecegim hepsini seçtim. Bana biraz az geldi 1. sinif olduğum için mi bilmiyorum. Günlük olarak 3 ders göreceğim sanırım. Tam anlayamadım bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 2306918
Hocam kredi kısmı kaç saat o dersi alacağını gösterir, mesela sosyoloji 3 kredi olduğu için 3 saat sosyoloji alacaksın. Totalde 21 saat yapıyor, ders programı yayınlandığı zaman günlük kaç ders alacağını görürsün hocam çünkü her güne eşit bir dağıtım olmuyor üniversitelerde. Mesela, bir gün çok yoğun olup bir gün hiç dersiniz bile olmayabilir. Üniversitenin 1.sınıfında ders yükünün hafif olması normaldir hocam, üst sınıfa geçtikçe ders yükü artar. Özellikle çoğu üniversitenin 3.sınıfı ders yükü olarak ve derslerin içeriği bakımından ağırdır.

Hocam kredi kısmı kaç saat o dersi alacağını gösterir, mesela sosyoloji 3 kredi olduğu için 3 saat sosyoloji alacaksın. Total'de 21 saat yapıyor, ders programı yayınlandığı zaman günlük kaç ders alacağını görürsün hocam çünkü her güne eşit bir dağıtım olmuyor üniversitelerde. Mesela, bir gün çok yoğun olup bir gün hiç dersiniz bile olmayabilir. Üniversitenin 1.sınıfında ders yükünün hafif olması normaldir hocam, üst sınıfa geçtikçe ders yükü artar. Özellikle çoğu üniversitenin 3.sınıfı ders yükü olarak ve derslerin içeriği bakımından ağırdır.

Çok teşekkürler hocam verdiğiniz değerli bilgiler için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı