Üniversite aile yanında mı yoksa şehir dışında mı okunmalı?

Aslında gitmek istenilen üniversiteye bağlı. Bir ODTÜ için mesela şehir dışına gidilebilir ama ne bileyim Kars ya da Bartın gibi yerlerdeki üniversite için de pek şehir dışına gitmeye gerek yok. Gelişmemiş şehir oldukları için öğrenci üzerinden geçinmeye çalışan şehirler ve üniversite ya da bölümdeki eğitim kalitesini de doğal olarak bilemiyoruz. Çekilen sıkıntıya değmez açıkçası.

Ankara'da yaşadığım için puanım beklediğimden düşük gelirse şehir dışı olarak bir tek Eskişehir'i yazmayı düşünüyorum. Benim için aile yanında okumak yine önemli ama sırf aile yanında okuyayım diye kendi şehrimde kötü bir bölüm okuyacağıma Eskişehir'de 2-3 tık daha iyi bir bölüm okumak daha akıl kârı geliyor bana. Hem de Ankara-Eskişehir arası 1,5 saat falan sürüyormuş, oldu da ev hayatını, ailemi vs çok özlersem trene atlayıp evime dönmem en fazla 2,5 saat falan sürer. Bir Eskişehir'i öğrenci şehri olarak çok met ediyorlar, oradan da tav oluyorum biraz açıkçası. Tabii bu Eskişehir fikrine taş koyan en büyük şey işin biraz sefillik ve güven boyutu olabilir. Örneğin üniversiteye geçince laptop almak istiyorum ama KYK yurduna götürürsem çaldırmaktan korkuyorum, bunun üstüne bir de oldu da KYK yurdu çıkmazsa bunun aylık özel yurt ücreti vs. dertleri var. Sözün özü dediğim gibi ilk tercihim yaşadığım şehir olan Ankara, ancak puanım Ankara'ya yetmez veya beklediğimden daha düşük sıralama gelirse Eskişehir'de yazmayı düşündüğüm bir yer var oraya gidebilirim. Duruma göre Konya'ya da gitmem gerekebilecek gibi duruyor, Konya içinse tam aksine çok gerici bir şehir olduğunu söylüyorlar ancak ilk mezunum olmadığı için yazmaktan başka çarem yok gibi gözüküyor. Umarım her şey yoluna girer. @333365

Konya'da yaşıyorum, Konya'ya üniversite okumaya gelenler memnun genellikle. Gerici falan diyenlere de aldırmayın.

Konya'da yaşıyorum, Konya'ya üniversite okumaya gelenler memnun genellikle. Gerici falan diyenlere de aldırmayın.

Hocam Selçuk üniversitesi nasıldır? Nasip olursa bende üniversite için orayı düşünüyorum daha önce birkaç kez Konya'ya gelmiştim gayet güzel bir şehir "Gerici" unvanını nasıl yediğine değinmek istemiyorum linçlenirim

İyi-kötü bölümden kastınız nedir? Hangi bölüm istiyorsunuz?

Hocam istanbuldayım yurtta kalıyorum, kımsemız yok ıl dısına gıtmem lazım. Korkuyorum bir tek ablam var. Nasıl yapacağım Bandırma'da, il dışında? Anlamadım ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…