Üniversite bilgisiyle sınava girmek nasıl bir başarı getirir?

Gamer tıpçı

Decapat
Katılım
3 Ağustos 2021
Mesajlar
362
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversite seviyesine çekilmiş matematik ve fizik kimya biyoloji ile YKS'de başarı elde etmek mümkün mü? Zoru yapan kolayı hayli hayli yapar gibisinden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite seviyesine çekilmiş ne demek? Üniversitede görülen matematik ve fen derslerini diyorsanız pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Çünkü farklı konular işleniyor. Epsilonlu deltalı limiti bilmenin YKS'de kimseye katkısı olmaz. Normal şekilde çözmeyi bilmiyorsa onunla çözebilir ama zamanı yetmez bu sefer.
 
Üniversite seviyesine çekilmiş ne demek? Üniversitede görülen matematik ve fen derslerini diyorsanız pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Çünkü farklı konular işleniyor. Epsilonlu Delta'lı limiti bilmenin YKS'de kimseye katkısı olmaz. Normal şekilde çözmeyi bilmiyorsa onunla çözebilir ama zamanı yetmez bu sefer.

Ne bileyim kanka merak ettim. Farklı yollar var ya hani, detaylı biyoloji ve kimyabilmek gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Faydalı olacağını düşünmüyorum, müfredata uygun kaynaklarla çalışmanız bence en iyisi. Kendi deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki dediğiniz gibi mesela matematikte bu konseptleri üniversite düzeyinde bilmek sınavdaki her türlü limit - türev - integral sorusunu çözmenizi sağlar ama hem bu seviyeye gelmek bu konseptlere uzun zamanda maruz kalarak oluyor hem de YKS için dezavantajlı bir yaklaşım. Takma isminizde "tıpçı" yazıyor, hedefiniz tıp ise zaten üniversite matematiği öğrenmek boşa gidecek zaman olacaktır çünkü alakanız olmayacak. Kendi üniversiteme göre söylersem sınavlar genelde 4-5 soru ve 2 saat oluyor, aslında kimi soruların cevabı lise bilgisiyle laps diye çıkabilecekken sizden beklenen yarım veya 0.75 A4 yer kaplayacak kadar bu sonucu kanıtlayacak teorileri yazmak olduğu için bakış açıları birbirinden çok farklı ve sürenin bu kadar kritik olduğu bir sınavda bence hiçbir faydası olmayacaktır. Fizik de yine benzer bir şekilde. Biyoloji / kimya bölüm müfredatımda çok temel düzeyde olduğu için bu konuda bir şey diyemeyeceğim ama yine benzer şekilde düşünüyorum, bence üniversite düzeyini hiç karıştırmadan sınava hazırlık kaynakları ile çalışmak, yardıra yardıra soru çözmek lazım. Ülkemizde üniversite sınavı maalesef tamamen ezber sınavı, sorular "yaratıcılaşsa" da ya metod ezberi, ya belli bir "pattern" yani şema ezberi veya bilgi ezberinden oluşuyor, bunun değiştiğini düşünmüyorum. İlk 2000'e girip mühendislik okuyan birisi olarak zamanında ölüm gibi soru çözdüm, sınavda soru açıklaması ne kadar yamulsa da, kafa karıştırılmaya çalışsa da fazla soru çözmekten gelen metod ve şema ezberinden ötürü ne yapılacağını aşağı yukarı kestirip o şekilde işin içinden çıkabildim diyeyim. Elinizde fazla zaman varsa bile bunu üniversite düzeyine harcamaktansa bence her türlü branşta "sınav taktikleri"ne harcamanız daha başarılı sonuç getirecektir.
 
Faydalı olacağını düşünmüyorum, müfredata uygun kaynaklarla çalışmanız bence en iyisi. Kendi deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki dediğiniz gibi mesela matematikte bu konseptleri üniversite düzeyinde bilmek sınavdaki her türlü limit - türev - integral sorusunu çözmenizi sağlar ama hem bu seviyeye gelmek bu konseptlere uzun zamanda maruz kalarak oluyor hem de YKS için dezavantajlı bir yaklaşım. Takma isminizde "tıpçı" yazıyor, hedefiniz tıp ise zaten üniversite matematiği öğrenmek boşa gidecek zaman olacaktır çünkü alakanız olmayacak. Kendi üniversiteme göre söylersem sınavlar genelde 4-5 soru ve 2 saat oluyor, aslında kimi soruların cevabı lise bilgisiyle laps diye çıkabilecekken sizden beklenen yarım veya 0.75 A4 yer kaplayacak kadar bu sonucu kanıtlayacak teorileri yazmak olduğu için bakış açıları birbirinden çok farklı ve sürenin bu kadar kritik olduğu bir sınavda bence hiçbir faydası olmayacaktır. Fizik de yine benzer bir şekilde. Biyoloji / kimya bölüm müfredatımda çok temel düzeyde olduğu için bu konuda bir şey diyemeyeceğim ama yine benzer şekilde düşünüyorum, bence üniversite düzeyini hiç karıştırmadan sınava hazırlık kaynakları ile çalışmak, yardıra yardıra soru çözmek lazım. Ülkemizde üniversite sınavı maalesef tamamen ezber sınavı, sorular "yaratıcılaşsa" da ya metot ezberi, ya belli bir "pattern" yani şema ezberi veya bilgi ezberinden oluşuyor, bunun değiştiğini düşünmüyorum. İlk 2000'e girip mühendislik okuyan birisi olarak zamanında ölüm gibi soru çözdüm, sınavda soru açıklaması ne kadar yamulsa da, kafa karıştırılmaya çalışsa da fazla soru çözmekten gelen metot ve şema ezberinden ötürü ne yapılacağını aşağı yukarı kestirip o şekilde işin içinden çıkabildim diyeyim. Elinizde fazla zaman varsa bile bunu üniversite düzeyine harcamaktansa bence her türlü branşta "sınav taktikleri"ne harcamanız daha başarılı sonuç getirecektir.

Hocam tıp kazandım zaten hedefim daha iyi yapip muhendislik kazanmak bende üniversiteye gidip hazırlanmak istiyorum çunkü bu sıralamamı biraksam kumar oynamış olurum sadece üniversite bilgisiyle çözmek avantaj getirir mi diye düşündüm ama dediklerinize hak veriyorum. Ezber bir eğitim bakıp göreceğiz artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı