Üniversite bırakılmalı mı?

Hocam bizim burda hoca geçen sene sinirlendi diye kimse geçemeyecek dedi Mukavamet dersinden 2. 3. 4. 5. 6. sınıfların hiçbiri geçemedi sağolsun. Teknik resim de aynı yardımcı olacağına köstek oluyorlar üstüne bir yaptırım bir şey hiçbirşey yapamıyorsun. Herşeyden soğutuyorlar.
Ülkenin her okulu aynı tezim tutuyor anlaşılan. İmkanınız varsa değerlendirin.

Hocam bizim burada hoca geçen sene sinirlendi diye kimse geçemeyecek dedi mukavamet dersinden 2. 3. 4. 5. 6. sınıfların hiçbiri geçemedi sağ olsun. Teknik resim de aynı yardımcı olacağına köstek oluyorlar üstüne bir yaptırım bir şey hiçbir şey yapamıyorsun. Her şeyden soğutuyorlar.

Şu hocaların derdi ne anlamıyorum. Hem öğrenciyle ilgilenmezler hem de zam isterler.

Bende de durum aynı 4. sınıfa kadar geldim lakin alttan çok dersim var çoğu 2. sınıf dersi. Şuan bırakmayıp devam etmemin tek sebebi son sınıfa kadar sabredebilmiş olmam. Bu yıl bir 2. sınıf dersini 3. kez aldım bu dönem ve gene kaldım adam dersin vizesine 5 veriyor şimdi bu notu çevirmek mühendislik okuyanlar bilir mümkün değildir. Adamlar resmen egolarını tatmin ediyor öğrencilere hakaret ve terslemeyle karşılık veriyorlar.

Yardımcı olacağına köstek olma olayını anlamıyorum zaten 20 kişi alıyor bizim bölüm kol kola muhabbet ede ede ders işleyelim abi kardeş gibi eğlenelim yeri geldiğinde. Bu insanlar diğer öğrencilerin hayatlarıyla kaderleriyle oynayınca ellerine ne geçiyor ben onu çözemiyorum. Bu bölümde okuyan tek şansı bu olan arkadaşlar var onlara acıyorum.
Şu hocaların derdi ne anlamıyorum. Hem öğrenciyle ilgilenmezler hem de zam isterler.

Bana kalırsa gitme durumun kesinleşinceye kadar okuluna devam et, kesinleşince de 1 dakika düşünmeden bırak. Okulun bitince ülkede çalışacağın herhangi bir şirketteki yöneticilerin hocalarından 1000 kat daha kaprisli olacak.

Bende de durum aynı 4. sınıfa kadar geldim lakin alttan çok dersim var çoğu 2. sınıf dersi. Şuan bırakmayıp devam etmemin tek sebebi son sınıfa kadar sabredebilmiş olmam. Bu yıl bir 2. sınıf dersini 3. kez aldım bu dönem ve gene kaldım adam dersin vizesine 5 veriyor şimdi bu notu çevirmek mühendislik okuyanlar bilir mümkün değildir. Adamlar resmen egolarını tatmin ediyor öğrencilere hakaret ve terslemeyle karşılık veriyorlar.
Hocam onu geçtim mesela dinamik notundan memnun olmayan gelsin dedi gittik yanına adamın cevap anahtarı yanlışmış değiştirememde vizeyi girdim dedi finale ekleyeyim dedi onu da unuttu kesin.

Hocam onu geçtim mesela dinamik notundan memnun olmayan gelsin dedi gittik yanına adamın cevap anahtarı yanlışmış değiştirememde vizeyi girdim dedi finale ekleyeyim dedi onu da unuttu kesin.
Ben proje teslimi için e posta atıyorum ona geri dönüt alamıyorum hocanın odasına gidiyorum toplantım var diyerek yolluyor (toplantısı yok eminim). Sınavda ise çözdüğüm sorunun çözüm yolunu hocanın çözümünden ziyade kendi öğrendiğim şekilde yazınca da direk üstünü çizip not vermiyor o kağıda sonra vizeden 5 alıyorum dersi salmam gerekiyor. Cidden daha önce hiç böyle egolu bir topluluk ile karşılaşmamıştım o aldıkları profesör ünvanını hakketmiyorlar , bireysel kariyer olarak iyi olabilirler ama öğrenciye bir şey katamayıp onu uzaklaştırdıktan sonra benim gözümde öğretmen değiller.

Ben proje teslimi için e posta atıyorum ona geri dönüt alamıyorum hocanın odasına gidiyorum toplantım var diyerek yolluyor (toplantısı yok eminim). Sınavda ise çözdüğüm sorunun çözüm yolunu hocanın çözümünden ziyade kendi öğrendiğim şekilde yazınca da direk üstünü çizip not vermiyor o kağıda sonra vizeden 5 alıyorum dersi salmam gerekiyor. Cidden daha önce hiç böyle egolu bir topluluk ile karşılaşmamıştım o aldıkları profesör ünvanını hakketmiyorlar , bireysel kariyer olarak iyi olabilirler ama öğrenciye bir şey katamayıp onu uzaklaştırdıktan sonra benim gözümde öğretmen değiller.
Haklısınız hocam çok, öğrencilerin elinden hiçbirşey de gelmiyor. Öyle hocalar var anlatmayı da bilmiyor şikayet etsen kolları o kadar uzun olanlar var ki daha gerekli merciye gitmeden bu hocanın eline gelir o şikayet 7 sene geçirmez olan sana olur. Böyle olunca kimse bir şey de diyemiyor cidden bu sistemin değiştirilmesi lazım.

Haklısınız hocam çok, öğrencilerin elinden hiçbirşey de gelmiyor. Öyle hocalar var anlatmayı da bilmiyor şikayet etsen kolları o kadar uzun olanlar var ki daha gerekli merciye gitmeden bu hocanın eline gelir o şikayet 7 sene geçirmez olan sana olur. Böyle olunca kimse bir şey de diyemiyor cidden bu sistemin değiştirilmesi lazım.
Not öncesi hoca değerlendirme anketi yapıyorlar tüm fakülte en düşük puanı basıyoruz herkesi bıraktığı için. Artık o kadar çok öğrenci kaldı ki sınav için 8 sınıf birden açıyorlar öğrenciler dolsun diye bi 300 kişi giriyordur rahat , ne bir yaz okulu açılıyor ne de bir hoca değişikliği hiçbir şey yok tam anlamıyla fiyasko. Bu yaz kafaya koydum yaz okuluna gideceğim (tabi diğer okullar açarsa) yoksa cidden mezuniyeti veremeyeceğim aile zaten darlıyor bitir bir an önce diye ama çekilen çileyi ve stresi kimse bilmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı