Üniversite gerekli mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL Core i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Meslek
öğrenci
Bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat aldığım bir karar ile üniversite hayalim bitti. Derslerim pek iyi değil ve istediğim bölüm için sabah akşam ders çalışmam lazım(temelim çok zayıf olduğu için kazanabileceğimi zannetmiyorum) ve üniversite mezunu olsam bile iş bulabileceğimin garantisi yok. 4 yılımın daha boşa gitmesini istemiyorum. Onun yerine düzenli olarak yazılım ve siber güvenlikte kendimi geliştirmek istiyorum. Liseden mezun olunca bu alanda iş bulabilir miyim? Üniversite illa okumam lazım mı?

Piyasada o kadar fazla bilgisayar mühendisliği ve yazılımcı bölümü var ki çok değil 3-4 seneye aynı hukukta olduğu gibi tavuk döner ayran+boşanma davası 100₺ muhabbetine dönecek. Piyasada yazılımcı bolluğu varken ve bir tarafte üniversite sınavından derece yapmış, diplomalı mühendisler varken kimsenin lise mezunu birisini işe alacağını düşünmüyorum ha on binde bir birisiysen belki olabilir tabi.

Bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat aldığım bir karar ile üniversite hayalim bitti. Derslerim pek iyi değil ve istediğim bölüm için sabah akşam ders çalışmam lazım(temelim çok zayıf olduğu için kazanabileceğimi zannetmiyorum) ve üniversite mezunu olsam bile iş bulabileceğimin garantisi yok. 4 yılımın daha boşa gitmesini istemiyorum. Onun yerine düzenli olarak yazılım ve siber güvenlikte kendimi geliştirmek istiyorum. Liseden mezun olunca bu alanda iş bulabilir miyim? Üniversite illa okumam lazım mı?

Technopat'ta açılan konulara bak. Yüzlerce senin gibi düşünen kişi var. Bir de konu açmayanları düşün bu sayı on binlere yüzbinlere çıkacaktır. Senin onlardan bir farkın olması lazım. Bu yol ise hem üniversite hem de kendini geliştirmekten geçiyor. Yani evet üniversite gerekli.

Yazılım ve siber güvenlik istiyorsan yazılım mühendisliğine git bilgisayara gerek yok daha 9. sınıf isen konu eksiğin %100 değil ise özel ders vs. ile halledebilirsin yaani bir kariyerin olur özel bir işe girsen bile adam üniversite okumuş mu diploması veya belgesi var mı diye bakar yani işi riske bırakmak istemiyorsan üniversite şart.

Bazı meslekler var ki, lise mezunu direkt alabiliyor, örneğin CNC torna vs. lakin bu tarz fabrikalarda deneyim istiyor. Ama bazı meslekler var ki üniversitesiz olmuyor. Şahsen ben ressamlık bölümü okuyorum ve herhangi bir yerde adamakıllı maaş alabilmek için ve adam yerine konulmak için üniversite okumak gerekli diye düşünüyorum. Bu tamamen senin istediğin mesleğe bağlı yani senin seçtiğin meslekte üniversite şart.

Yazılım ve siber güvenlik istiyorsan yazılım mühendisliğine git bilgisayara gerek yok daha 9. sınıf isen konu eksiğin %100 değil ise özel ders vs. ile halledebilirsin yaani bir kariyerin olur özel bir işe girsen bile adam üniversite okumuş mu diploması veya belgesi var mı diye bakar yani işi riske bırakmak istemiyorsan üniversite şart.

Şu an 11. sınıfım, hocam çok zor.

Bu şekilde düşünenlerden sıyrılabilmek için kıyıda köşede kalmış bir üniversiteye bile gitseniz farkınız olacaktır. Piyasada çok fazla yazılımcı olduğu için elemek için direkt CV'lerde üniversite bilgisi yazmayanların üstünü çizmeye çalışıyorlar.

Şu an 11. sınıfım, hocam çok zor.

O zaman hocam siz en iyisi çok geç olmadan meslek lisesine geçin size uygun olan önü açık zanaat mesleğinizi seçip belge almanıza odaklanın hem bir yandan yazılımda vs. kendinizi geliştirin hatta YouTube ve Instagram gibi platformlarda da hem öğretici hem de eğitici ilginç kaliteli içerikler üretin vaktiniz dar hocam hızlı ve doğru bir karar vermeniz gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı