Üniversite için dizüstü bilgisayar önerisi

Jaime Lannister

Decapat
Makaleler
1
Merhaba. Bu sene Ankara'ya üniversite için gideceğim, yeni başlayacağım. Yanımda götürmek için de bir dizüstü bilgisayar gerekiyor. Ben normalde oyun oynayan biriyim, ama top tier hikayeli oyunların neredeyse hepsini şu ana kadar oynamış biri olarak, biraz baydım. Üniversitede de zaten öyle fazla oyun oynamayı düşünmüyorum. Hearts of Iron, Europa Universalis, Crusader Kings, aoe, civilizations gibi oyunlar oynama imkanım olsun yeter.

Yani hem işimi görecek, hem de bu oyunları oynatacak bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Okulda ve dışarıda işimi görsün yeter. Hangi bilgisayarları önerirsiniz? Bir de şu konuda yardımcı olursanız sevinirim:

Gaming Laptoplarda 1650 almak bana saçma geliyor. Çünkü 13K verdikten sonra 2K daha verilip 3050 Ti alınabilir bence. Gaming Laptop alırsam hem oyun oynatır, hem de işimi görür diyorlar genelde. Ama şöyle bir durum var. Entegre ekran kartlı normal dizüstü bilgisayarlar ile şarj konusunda yarışabiliyorlar mı? Taşıma konusunda rahatlar mı? Normal laptoplar daha minimalistik ve şık duruyorlar. 12-15k fiyat bandında alınan normal laptoplar pişman eder mi sizce? O fiyat bandına çıkıp en azından harici GPU olması gerekir mi? Yorumlarsanız sevinirim.

Yüksek grafikli oyunlar oynanmadığı sürece 13-15k arası laptoplar işinizi görür diyebilirim. Tabii ki bilgisayardan bilgisayara değişir. İnce eleyip sık dokuyun derim. 15k fiyat bandı çok geniş.

12-13 bine MX 450 ekran kartlı, ince, küçük boyutlu, şık görünümlü laptop modelleri var ama bunlarda oyun oynamak cihaza eziyet olur. İnce oldukları için soğutma olarak iyi olmuyorlar. Oyun oynatır mı? Tabi ki de, termal throttling olmadığı sürece oyunları rahat oynatır. Batarya performansı da daha iyi olur çünkü işlemci ve ekran kartı olarak çok düşük güç tüketen bileşenler kullanılıyor. Ama aynı fiyata RTX 3050'li bir gaming laptop alırsan 2-3 kat daha fazla performans alırsın oyunlarda. Burada senin ihtiyaçlarını iyice düşünmen lazım. Bir tarafta 14 inch 1kg laptopı çantaya atıp dolaşmak, sınıfta sıranın üstünde, kafede masada, dizinin üstünde rahatça kullanabilmek var; diğer tarafta da biraz daha yer kaplayan ve ağırlık yapan, 2 saat kullanım süresinin üstü gerekliyse priz bulman gereken ama eve dönünce de rahatça oyunlarını oynayabileceğin bir laptop var.

Merhaba. Bu sene Ankara'ya üniversite için gideceğim, yeni başlayacağım. Yanımda götürmek için de bir dizüstü bilgisayar gerekiyor. Ben normalde oyun oynayan biriyim, ama top tier hikayeli oyunların neredeyse hepsini şu ana kadar oynamış biri olarak, biraz baydım. Üniversitede de zaten öyle fazla oyun oynamayı düşünmüyorum. Hearts of Iron, Europa Universalis, Crusader Kings, aoe, civilizations gibi oyunlar oynama imkanım olsun yeter.

Yani hem işimi görecek, hem de bu oyunları oynatacak bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Okulda ve dışarıda işimi görsün yeter. Hangi bilgisayarları önerirsiniz? Bir de şu konuda yardımcı olursanız sevinirim:

Gaming Laptoplarda 1650 almak bana saçma geliyor. Çünkü 13K verdikten sonra 2K daha verilip 3050 Ti alınabilir bence. Gaming Laptop alırsam hem oyun oynatır, hem de işimi görür diyorlar genelde. Ama şöyle bir durum var. Entegre ekran kartlı normal dizüstü bilgisayarlar ile şarj konusunda yarışabiliyorlar mı? Taşıma konusunda rahatlar mı? Normal laptoplar daha minimalistik ve şık duruyorlar. 12-15k fiyat bandında alınan normal laptoplar pişman eder mi sizce? O fiyat bandına çıkıp en azından harici GPU olması gerekir mi? Yorumlarsanız sevinirim.

Şahsen bu kadar para verip de içinde harici ekran kartı olmayan bir bilgisayar almak şahsen beni üzerdi. Eğer ekran yenileme hızı sizin için çok sorun değilse ben HP victus öneririm. Zaten harici GPU'su olmayan cihazların çoğu 60Hz. Victus Gaming ve ofis arası bir cihaz diyebiliriz. HP Victus 16-e0006nt 4h0r9ea Ryzen 5 5600h 8gb Ram 512gb Ssd 4gb Rtx3050 16.1 Inç Fhd Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Aynı ikileme bende düştüm. Amazon'un Prime Day indiriminden aşağıdaki laptopu önerebilirim.
Prime Üyeleri için günün fırsatı: Acer Nitro 5 AN515-55 Oyun Bilgisayarı, 15.6" FHD, Intel Core i5-10300H İşlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Harici RTX™ 3050 4 GB Ekran Kartı, Free DOS Acer Nitro 5 AN515-55 Oyun Bilgisayarı, 15.6" FHD, Intel Core i5-10300H İşlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Harici RTX™ 3050 4 GB Ekran Kartı, Free DOS : Amazon.com.tr: Bilgisayar

13K'ya alınabilecek en iyi seçenek bu gibi duruyor. İleride RAM takviyesi gerekeceği kesin. Başka bir eksisi işlemcinin bir önceki nesil olması ancak fiyatına göre maruz görülebilir bence. Uzun süreli kullanımda sorun çıkarır mı bilemem. ( Henüz elime geçmedi )

Ben Acer Swift tavsiye ediyorum. İçinde Ryzen 5 5500U bulunuyor size yetecektir. En önemli konu ise alüminyum kasa olması. Bu kalitede kasa olan bir dizüstü bilgisayara bu fiyatlarda göremiyoruz ne yazık ki diğer markalarda. RAM eklemesi ne yazık ki yapılamıyor, sadece onboard RAM koymuşlar var slot koymamışlar bu oldukça saçmaymış ama yine de yeterli bence. Buyrun link.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı