Üniversite için hangi sınava ağırlık verilmeli?

serkaann

Centipat
Ben bir meslek lisesi öğrencisiyim ve sadece 9. ve 10. sınıflarda sayısal dersler gördüm. Şu an 12. sınıfa geçiyorum ve önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim. Bilişim bölümü öğrencisi olarak, bu alanda kendimi geliştirebileceğim bir üniversiteye gitmek istiyorum. (elbette biliyorum ki, sadece üniversitedeki eğitim değil, kendi çabamla ne kadar geliştiğim de önemli.) Bu noktada, bilgisayar mühendisliği mi yoksa bilgisayar programcılığı mı benim için daha doğru bir seçim olur, emin değilim. Şu an daha iyi bir 2 yıllık bilgisayar programcılığı programına gitmek bana daha mantıklı geliyor. Çünkü "mühendis" unvanından ziyade, gerçekten iyi hocaların ve toplulukların olduğu bir üniversitede okumak istiyorum. Öte yandan, AYT sayısal konularını hiç görmediğim için sıfırdan çalışmam gerekecek ve bu da 4 yıllık bir program konusunda beni tedirgin ediyor. Ancak, birçok yerde "en kötü üniversitede bile olsa mühendislik olsun" şeklinde yorumlar görüyorum ve bu da kafamı karıştırıyor.

Hocam bende sınav öğrencisiyim bilgisayar mühendisliği istiyorsanız ayt sayısal için minimum 2 yıl vermelisiniz 1 yılda olacak iş değil.

Düzgün üniversite her zaman iyidir. Ben bu sene kötü liseylen mecburen mezuna kaldım. 12.sınıfta konuları oturttum ama soru çözemedim. Konularına çalışabileceğin hocaları youtube üzerinden ayarla. TYT' yi kasım veya en geç aralığa kadar bitirip AYT başlarsan iyi ilerletirsin. Önemli olan bol bol soru çözmek.

Düzgün üniversite her zaman iyidir. Ben bu sene kötü liseylen mezuna kalmak zorunda kaldım. 12.sınıfta konuları oturttum ama soru çözemedim. Konularına çalışabileceğin hocaları YouTube üzerinden ayarla. TYT'yi kasım aralığa kadar bitirip AYT başlarsan iyi ilerletirsin. Önemli olan bol bol soru çözmek.

Güzel bir tavsiye vermişsiniz ama süreç sizce kısıtlı değil mi yetişir mi?

Güzel bir tavsiye vermişsiniz ama süreç sizce kısıtlı değil mi yetişir mi?
Önemli olan okul saatleri hocam. Benim pek iyi değildi sene içinde çalışamadım. YKS son haftasında tüm matematik ayt konularını yuttum diyebilirim. İstersen yetiştirirsin.

Arkadaş meslek lisesinde okuduğundan 3 gün staj 2 gün okul olabilir. Öyle mi hocam sizin saatler nasıl olacak bilgi alabildiniz mi?

Önemli olan okul saatleri hocam. Benim pek iyi değildi sene içinde çalışamadım. YKS son haftasında tüm matematik AYT konularını yuttum diyebilirim. İstersen yetiştirirsin.

Arkadaş meslek lisesinde okuduğundan 3 gün staj 2 gün okul olabilir. Öyle mi hocam sizin saatler nasıl olacak bilgi alabildiniz mi?

Evet 3 gün staj 2 gün okul olacak.

5.30-4.50 olması lazım.

O zaman dişini sıkman lazım biraz. Çünkü saatler sana biraz problem yapacak gibi gözüküyor. Eğer mezun sana sıkıntı yapmayacaksa bu sene fazla kasma sadece tüm derslerin konularını bitirmeye odaklan. Bunu yaparsan mezuna kaldığında konuları anlamakta fazla güçlük çekmezsin. Ben haftaya ders çalışmaya başlayacağım sadece fen dersinden eksiklerim var ama çoğu konuyu hatırladığım için tekrar gibi yapıp soru çözeceğim. Umarım bir şekilde yoluna koyarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı