Üniversite için İstanbul mu Ankara mı?

Hocam "Canim ankaram, olurum ankaram" meemleri gerçek mi?
Hocam Ankara bence bir Anadolu özeti gibi. Bazı ilçeleri var köyümden daha köy. Bazı ilçeleri var New York ile yarışır. Yani bu biraz bulunduğun yere de bağlı. Ben şahsen okul sonrası İçişleri bakanlığının önünden falan geçiyorum : ) pek o memeler gibi yerleri göremedim.
 
İstanbul her anlamda Ankara dahil tüm şehirlerden daha gelişmiş bir yapıda, kalabalık vs. bir sürü kötü sorunu var ancak ulaşım ve yol bakımından en bol seçeneklisi İstanbul. Eğer ki İstanbul'da yaşıyorsanız İstanbul'da okumanız daha iyi olur.

Ankara belli başlı yerler dışında düz Anadolu'dan pek farkı yok. En gözde yeriyse Anıtkabir. Onlarca kez Ankara'ya gitmiş birisi olarak fikirlerim bunlar. Eğer ki deprem riskini de göz önüne alıp okumaktan korkuyorsanız Ankara'ya gidebilirsiniz, ancak Üniversiteleri yine düz çorak arazilerin üstündedir muhtemelen. Şehir merkezine uzak yerlerde oluyor öyle yerlerde üniversiteler.

Genel anlamda İstanbul > Ankara. Ama deprem faktörü Ankara'ya da itebilir dediğim gibi orası size kalmış.
 
Ankara tabikii. İstanbul boğar insanı. Ankara memeleri de kısmen gerçek. Ankara çok büyük bir alana sahip buna karşın 6-7m nüfusu var. Ama bu yerler genelde merkeze .uzak yerler oluyor.
 
İmkanlar ve yapı bakımından İstanbul'la kıyaslanamayacak bir şehir. Biraz huzur, tarla ve tekdüzelik arıyorum diyorsan da Ankara.
 
Aslında söyle bir soru sorunca bütün cevap ortaya çıkar eğer paran varsa bence iki şehirde iyi yani İstanbul'da kalıp toplu taşıma ile bir yere gitmek işkence oluyor ama araban varsa biraz daha iyi en azından o kalabalık ortamda olmuyorsun gerçi bu sefer trafik sorunu var İstanbul'da ama Ankara'da bunların olduğunu düşünmüyorum.
 
Artık ekonomik olarak İstanbul'da yaşamak bir öğrenci için uç noktalarda. Değer mi? Yaşayacağın yere göre değişir. İstanbul'un göbeği Fatih-Üsküdar-Beşiktaş gibi yerlerde yaşayacaksan kesinlikle İSTANBUL. Aksi hâlde Beylikdüzü-Tuzla gibi İstanbul ile alakası olmayan ilçelerde oturacaksan önermem. Bana göre Tuzla da Beylikdüzü de ve onun gibi uzak yerler de İstanbul ile alakasız yerler. Boş yere para, zaman ve psikoloji kaybı.
 

Geri
Yukarı