Üniversite için şehir önerisi

İzmir Demokrasi için konuşmam gerekirse üniversitenin konumu çok iyi. Olduğu yerde her şey var ama kiralar aşırı pahalı. Yalnız üniversite ortam olarak iyi değil. Kampüsü yok, bina özel hastane gibi. Gerçi ortam olayı Güzelyalı sayesinde çözülüyor. Her yerde kafe var zaten 10-15 dakikalık mesafede sahil var. Metro duraklarına yakın, otobüs duraklarına yakın. Öğretim konusunda gayet iyiler.

Bence daha fazla çalışıp Ankara DTCF'yi tutturmaya bak. Yazdıklardan Kocaeli biraz daha iyi gibi.

Anadolu'da da Osmangazi'de de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü yok. İki üniversitede de İng. Öğretmenliği var. Osmangazi'de Karşılaştırmalı Edebiyat var ama bölüm konu sahibine ne kadar hitap eder, bilemiyorum.

Bölüme bakmamıştım, haklısın 👍🏻
Eskişehir'de okudum 4 sene, hayatımın en renkli, en güzel 4 senesi idi. Çanakkale vb birkaç ilde daha kısa süreli yaşama imkanım oldu. Hiçbiri Eskişehir'in yerini tutamadı. Koca bir öğrenci şehri; sabaha kadar rahatça sokaklarda dolaşabilirdi herkes, hep canlıydı. Kışın kar yağdığında birbirini tanıyan tanımayan herkes doktorlarda kar topu savaşı yapardı. Bir de tonton yılmaz amcamız var. Efsane bir belediye başkanıdır kendisi. Porsuk yanında bir kahvaltı enfes olur.
Osmangazi ve Anadolu kampüsleri biraz şehrin ayrı uçları denebilir. Yine de 1 saat yürüsen kestirme yollardan varırsın Osmangazi'den Anadolu'ya. Tramvay ile her yere rahatça gidebilirsin.
Pino'yu da unutmayalım, sadece Eskişehir'de şubeleri olan lezzetli hamburgerci 🤤
Kısacası Eskişehir'de geçirilecek 4 senelik üniversite hayatını ölene kadar özlersin…
(Tek uyarım soğuğu ile ilgili olabilir. Ankara ve Eskişehir soğuk konusunda kapışabilecek seviyede aşırı soğukturlar. Ankara'da soğuğun etkisi rüzgarla artar. Eskişehir'de aynı soğuk rüzgarsız da olur.)

Hocam bence bir işe gir biraz para biriktir, paran yoksa açık öğretim oku daha iyi boşuna zaman kaybı olur örgün öğretim.

Kesinlikle katılmadığım bir genelleme.

Şöyle ki, evet okullar teknik bilgi ve iş hayatına dair bilgiler öğretmiyor. Türkiye genelinde eğitim kalitesi düşük, katılıyorum. Ancak işsizliğin artması ve “okuduktan sonra bir yere gelememe” sadece eğitim kalitesi ile alakalı değil. Yurt dışında da lisans mezunu olup bir halt olamayan tonla insan var. Okul kimseyi zorla yontup iş hayatına hazırlamaz. Hazırlanman için sana yardımcı olur sadece. Eğer çabalamazsa okuyan kişi, boş kafayla mezun olur ve okul bir işe yaramaz. Türkiye'de okuldan alabileceğin nitelikli bilgi ve destek daha az ve kötü evet. Ama üniversite okumanın en büyük avantajı öğrenmeyi öğrenmektir. “Nasıl araştırırsın, nasıl kaynak taraması yaparsın, nasıl merak ettiğim bir şeyi öğrenebilirsin ve bu konuda uzmanlaşabilirsin?” bunu öğretir üniversite, Türkiye şartlarında bile öğretir bunu. O yüzden eğer kendini geliştirmeyecekse, uzmanlaşmak istediği bir meslek yoksa, bomboş kafayla zoraki şekilde dersleri verip mezun olacaksa evet, zaman harcamasın bence de. Ancak yönelebileceği, ilgi duyduğu bir iş alanı varsa kesinlikle üniversite okuması çok fazla fayda sağlayacaktır.

Son düzenleme:
Bölüme bakmamıştım, haklısın 👍🏻
Eskişehir'de okudum 4 sene, hayatımın en renkli, en güzel 4 senesi idi. Çanakkale vb birkaç ilde daha kısa süreli yaşama imkanım oldu. Hiçbiri Eskişehir'in yerini tutamadı. Koca bir öğrenci şehri; sabaha kadar rahatça sokaklarda dolaşabilirdi herkes, hep canlıydı. Kışın kar yağdığında birbirini tanıyan tanımayan herkes doktorlarda kar topu savaşı yapardı. Bir de tonton yılmaz amcamız var. Efsane bir belediye başkanıdır kendisi. Porsuk yanında bir kahvaltı enfes olur.
Osmangazi ve Anadolu kampüsleri biraz şehrin ayrı uçları denebilir. Yine de 1 saat yürüsen kestirme yollardan varırsın Osmangazi'den Anadolu'ya. Tramvay ile her yere rahatça gidebilirsin.
Pino'yu da unutmayalım, sadece Eskişehir'de şubeleri olan lezzetli hamburgerci 🤤
Kısacası Eskişehir'de geçirilecek 4 senelik üniversite hayatını ölene kadar özlersin…
(Tek uyarım soğuğu ile ilgili olabilir. Ankara ve Eskişehir soğuk konusunda kapışabilecek seviyede aşırı soğukturlar. Ankara'da soğuğun etkisi rüzgarla artar. Eskişehir'de aynı soğuk rüzgarsız da olur.)
Doğma büyüme Ankaralıyım, Osmangazi'de okuyorum. Sonuçta OGÜ'yü gördüğümde ilk başta üzülmüştüm Ankara gelmediği için. Ama şu an iyi ki de Eskişehir gelmiş diyorum. Hem dışarıda okuyorum, hem de kafam estiğinde YHT ile Ankara'ya gidebiliyorum. Şehir de dediğiniz kadar var zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı