Direkt İzmir'e git. 5 yıl okudum keşke 3 4 yıl daha okusaymışım.
Eskişehirİngiliz dili ve edebiyatı okuyacağım. Hangi şehirde okumalıyım? Puanımın yeteceği şehirler tahminen bunlar:
İzmir demokrasi (belki)
Kocaeli.
Muğla.
Aydın.
Denizli.
Manisa.
Eskişehir.
Bence daha fazla çalışıp Ankara DTCF'yi tutturmaya bak. Yazdıklardan Kocaeli biraz daha iyi gibi.
Anadolu'da da Osmangazi'de de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü yok. İki üniversitede de İng. Öğretmenliği var. Osmangazi'de Karşılaştırmalı Edebiyat var ama bölüm konu sahibine ne kadar hitap eder, bilemiyorum.
Hocam bence bir işe gir biraz para biriktir, paran yoksa açık öğretim oku daha iyi boşuna zaman kaybı olur örgün öğretim.
Doğma büyüme Ankaralıyım, Osmangazi'de okuyorum. Sonuçta OGÜ'yü gördüğümde ilk başta üzülmüştüm Ankara gelmediği için. Ama şu an iyi ki de Eskişehir gelmiş diyorum. Hem dışarıda okuyorum, hem de kafam estiğinde YHT ile Ankara'ya gidebiliyorum. Şehir de dediğiniz kadar var zaten.Bölüme bakmamıştım, haklısın
Eskişehir'de okudum 4 sene, hayatımın en renkli, en güzel 4 senesi idi. Çanakkale vb birkaç ilde daha kısa süreli yaşama imkanım oldu. Hiçbiri Eskişehir'in yerini tutamadı. Koca bir öğrenci şehri; sabaha kadar rahatça sokaklarda dolaşabilirdi herkes, hep canlıydı. Kışın kar yağdığında birbirini tanıyan tanımayan herkes doktorlarda kar topu savaşı yapardı. Bir de tonton yılmaz amcamız var. Efsane bir belediye başkanıdır kendisi. Porsuk yanında bir kahvaltı enfes olur.
Osmangazi ve Anadolu kampüsleri biraz şehrin ayrı uçları denebilir. Yine de 1 saat yürüsen kestirme yollardan varırsın Osmangazi'den Anadolu'ya. Tramvay ile her yere rahatça gidebilirsin.
Pino'yu da unutmayalım, sadece Eskişehir'de şubeleri olan lezzetli hamburgerci
Kısacası Eskişehir'de geçirilecek 4 senelik üniversite hayatını ölene kadar özlersin…
(Tek uyarım soğuğu ile ilgili olabilir. Ankara ve Eskişehir soğuk konusunda kapışabilecek seviyede aşırı soğukturlar. Ankara'da soğuğun etkisi rüzgarla artar. Eskişehir'de aynı soğuk rüzgarsız da olur.)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.