Arkadaşlar merhabalar seneye üniversite geçiyorum ve okuyacağım üniversite bulunduğum şehirde olmayacak. Okuyacağım bölüm ise oyun tasarımı üzerine olacak bu yüzden bir laptop ihtiyacım var. Şu an kullandığım ortalama değeri 15000 TL olan masaüstü setup satıp üzerine 5000 ben ekleyip laptop alacağım. Yani 20000 TL bütçe ayırdım. Beni 5 sene götürecek bir model istiyorum. Aradığım özelliklere gelecek olursak en az 512, 1 TB M.2 SSD en az 16 GB RAM ve RTX 3070 ekran kartı. Bu özellikler doğrultusunda Monster bu modeli cazip geldi. Tabii ki SSD Samsung ise değiştirip alacağım.
RAM 32 GB yükseltmeme gerek var mı sizce? Bu bütçe doğrultusunda başka bir öneriniz var mı? Monster malzeme kalitesi, soğutması vs. nasıldır? Bu model yerine 13 inç MacBook Pro mı almalıyım? Mac mi Windows mı işime daha çok görür?

www.monsternotebook.com.tr

Bütçe: 20000 TL

RAM 32 GB yükseltmeme gerek var mı sizce? Bu bütçe doğrultusunda başka bir öneriniz var mı? Monster malzeme kalitesi, soğutması vs. nasıldır? Bu model yerine 13 inç MacBook Pro mı almalıyım? Mac mi Windows mı işime daha çok görür?
Tulpar T5 V21.5.1 15,6" Oyun Bilgisayarı
Tulpar T5 V21.5.1 15,6" Gaming Laptop, Nvidia'nın Ampere mimarisini sahip GeForce RTX 3070 ekran kartıyla en zorlu oyunlarda daha hızlı ve daha güçlü!