Üniversite İnterneti Netflix Engellemesi Nasıl Atlatılır?

Bence de hocam aynı fikirdeyim. Bir iki haftaya kadar ufak bir VPN ile işi hallediyorduk. Şimdi Netflixte yolumuzu tıkadı. VPN kullanımını yasaklıyor.
İşin teknik kısmında pek bir bilgim yok maalesef, konunuzu sabote etmiş gibi olduysam kusura bakmayın. Ama, bir şekilde bu duruma itiraz edin ya da girmenin bir yolunu bulun. Akademi özgürdür, özgür kalacak!

Akademi özgür olmalıdır. Akademi özgür olmazsa hiçbir şeyi sorgulayamayız. Ayrıca usülsüz yoldan cinsellik ne demek oluyor? :D Ya da içki bir kısıtlama gereği mi? Yetişkin bir insan istediğini okuyabilmeli ya da izleyebilmeli. Üniversitelerimizde buna ihtiyaç varken bunu duymak beni bir miktar üzdü. Netflix, Türkiye'de erişime açık ve herhangi bir kısıtlama bulunmuyor platforma girebilmek için. Üniversitede de yetişkin insanlar gayet kolay erişebilmeli.
Yetiskin insan senin gibi cocukca bos ozgurlukleri dusunmemeli.

Daha anlamli seylere vaktini ayirmali. Ornegin derste GNU/Linux vs Windows kapistirmali, kutuphanede dersi ile alakali kaynaklara aninda ulasmali.

Okulda dizi izleme de dersine gir çık diye olabilir. Doğru ya da yanlış demiyorum, sadece olabilecek düşünce tarzını yazıyorum.

Yetiskin insan senin gibi cocukca bos ozgurlukleri dusunmemeli.

Daha anlamli seylere vaktini ayirmali. Ornegin derste GNU/Linux vs Windows kapistirmali, kutuphanede dersi ile alakali kaynaklara aninda ulasmali.
Ben akademinin özgürlüğünden bahsediyordum. Ve evet yetişkin bireyler her ikisini de yapabilirler. Böyle rötarlı mantalite ürünü görüşleri duyduğum zaman gerçekten çok üzülüyorum. Senin adına da çok üzgünüm.

Ben akademinin özgürlüğünden bahsediyordum. Ve evet yetişkin bireyler her ikisini de yapabilirler. Böyle rötarlı mantalite ürünü görüşleri duyduğum zaman gerçekten çok üzülüyorum. Senin adına da çok üzgünüm.
Ne sacmalıyorsun, hicbir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aa ne kadar garip, izledikleri içeriği yasal bir yolla ve hakkını ödeyerek izleyen insanlar var değil mi?
Adam VPN kullandigi icin istediklerini izleyemiyor, X ulkesinde yasamadigimiz icin Y dizisini izleyemiyoruz, DRM sacmaligi ile neyi nerede ne zaman nasil izleyecegimize karisiyorlar.

Boyle bir platformu ustune para verip kullanmayi en basta kendime yediremem.

Yasallik bambaska bir boyut, zira bircok ulkelerde korsan yasal. Isin -beni ilgilendiren tarafi olan- etiklik boyutuna bakmaliyiz. Ben etik oldugunu dusunuyorum.

Rasgele bir VPN uygulaması ile aşarsın.
Netflix izin vermiyor VPN kullanımına.
Boyle bir platformu ustune para verip kullanmayi en basta kendime yediremem.
Hocam Netflix içeriklerini izlemek için para veriyorum. VPN işine karışmasalardı iyiydi. Şu an cidden ne yapacağımı bilmiyorum. Son çare olarak Tor VPN i deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı