Üniversite kaydı ne zaman sildirilmeli?

Burda öyle demiyor ama otomatik silindiğini söylüyor

Hocam nasıl bir çözüm buldunuz sizinle aynı durumdayım yardımcı olabilirseniz sevinirim
Otomatik mi silindi yoksa üniversiteye gidip mi sildirdiniz
Hocam ben aynı üniversiteden devam etme kararı aldım. Ama bildiğim kadarı ile önce sildirmek gerekiyor. Önce okul ile iletişime geçin bazıları online olarak yapıyormuş. Okulla konuşun onlar sizi bilgilendirecektir.

Rica ederim ne demek. Kafanıza takılan başka soru varsa yazabilirsiniz.

Hocam biraz eski bir konuya cevap isteyeceğim ama ben üniversiteyi bırakıp tekrardan sınava hazırlanmak istiyorum öğrenci işleri yapmadı diyelim sınava girdim 4 yıllık bir bölüme geçtim(şu an 2 yıllık bir bölümdeyim) bu üniversitedeki kaydım otomatik silinir değil mi?

Hocam biraz eski bir konuya cevap isteyeceğim ama ben üniversiteyi bırakıp tekrardan sınava hazırlanmak istiyorum. Diyelim ki sınava girdim ve 4 yıllık bir bölüme geçtim (şu an 2 yıllık bir bölümdeyim), bu üniversitedeki kaydım otomatik silinir değil mi?
Merhaba. Aynı anda örgün Lisans ve Ön Lisans okumak mümkün olduğu için kaydınızın silinmesine gerek yok. Aynı anda okuma şansınız var.

Merhaba. Aynı anda örgün lisans ve ön lisans okumak mümkün olduğu için kaydınızın silinmesine gerek yok. Aynı anda okuma şansınız var.

Hocam benim sıkıntım başka şehir dışında yurtta kalıyorum ondan dolayı bu üniyi bırakıp bir daha girmek istiyorum sınava.

Merhaba. Aynı anda örgün lisans ve ön lisans okumak mümkün olduğu için kaydınızın silinmesine gerek yok. Aynı anda okuma şansınız var.

Benim durumumda sıkıntı olur mu şu an

Hocam benim sıkıntım başka şehir dışında yurtta kalıyorum. Ondan dolayı bu üniversiteyi bırakıp bir daha girmek istiyorum sınava.

Benim durumumda sıkıntı olur mu şu an?
Merhaba. Kendinizi daha garantiye almak için Ön Lisansı dondurabilirsiniz veya okula gitmeyebilirsiniz. Mevzuatta örgün Lisans ve örgün Ön Lisans aynı anda okunabildiği için 2024'te Lisans kazanırsanız kayıt yaptırabileceksiniz ve Ön Lisans kaydınızı da sildirmediğiniz sürece azami eğitim süresi (2 yıllık bir bölümde 4 yıl) dolana kadar duracaktır. Benim önerim; eğer kaydınızı sildirmeyi düşünüyorsanız 2024'te (4 yıllık) bir Lisans bölümü kazanana kadar kaydınızı sildirmeyin çünkü daha fol yok yumurta yok.

Merhaba. Kendinizi daha garantiye almak için Ön Lisansı dondurabilirsiniz veya okula gitmeyebilirsiniz. Mevzuatta örgün Lisans ve örgün Ön Lisans aynı anda okunabildiği için 2024'te Lisans kazanırsanız kayıt yaptırabileceksiniz ve Ön Lisans kaydınızı da sildirmediğiniz sürece azami eğitim süresi (2 yıllık bir bölümde 4 yıl) dolana kadar duracaktır. Benim önerim; eğer kaydınızı sildirmeyi düşünüyorsanız 2024'te (4 yıllık) bir Lisans bölümü kazanana kadar kaydınızı sildirmeyin çünkü daha fol yok yumurta yok.
Sağolun hocam

@Booh of Wooh çok güzel şekilde açıklamış. Ek olarak bende şöyle bir bilgi vereyim, 2 yıllık Önlisans mezunu olduktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile kolayca o bölümle alakalı olan bir 4 yıllık Lisans eğitimini tamamlayabiliyorsun. Açık öğretimden okuduğum 2 yıllık bölümü bu şekilde kolayca Bilgisayar Müh. çevirebildiğimi (sınava girip) öğrendiğimde YGS / LYS sınavlarına boşuna kastığımı fark ettim. :)

@Booh of Wooh çok güzel şekilde açıklamış. Ek olarak bende şöyle bir bilgi vereyim, 2 yıllık ön lisans mezunu olduktan sonra DGS (dikey geçiş sınavı) ile kolayca o bölümle alakalı olan bir 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayabiliyorsun. Açık öğretimden okuduğum 2 yıllık bölümü bu şekilde kolayca bilgisayar müh. Çevirebildiğimi (sınava girip) öğrendiğimde ygs / LYS sınavlarına boşuna kastığımı fark ettim. :)

Şöyleki ben şu anda okuduğum üniversiteyi direk bırakmak istiyorum şehir dışındayım ve yurttayım gerçekten kötü bir yer üstüne istediğim bölüm bile değil o yüzden dondurmayı vsde düşünmüyorum direk kaydımı silmek istiyorum tekrar YKS girmek benim için en iyisi olacak hocam.

@Booh of Wooh çok güzel şekilde açıklamış. Ek olarak bende şöyle bir bilgi vereyim, 2 yıllık Önlisans mezunu olduktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile kolayca o bölümle alakalı olan bir 4 yıllık Lisans eğitimini tamamlayabiliyorsun. Açık öğretimden okuduğum 2 yıllık bölümü bu şekilde kolayca Bilgisayar Müh. çevirebildiğimi (sınava girip) öğrendiğimde YGS / LYS sınavlarına boşuna kastığımı fark ettim. :)
Ve hocam yarın okul açılır açılmaz kaydımı silmeleri için konuşup dilekçemi vereceğim. Okuldan kaydımı silmeleri çok uzun sürer mi?Veya eğer yok silemeyiz falan derlerse diye korkuyorum ne yapmalıyım? Mesela direk memlekete dönsem ne olur? Dondurmak benim bir işime yaramaz hocam bir daha bu bölüm ile falan uğraşmak istemiyorum

Sizin bir bilginiz var mı son yazdıklarım ile alakalı hocam.

Son düzenleme:
Şöyle ki ben şu anda okuduğum üniversiteyi direkt bırakmak istiyorum. Şehir dışındayım ve yurttayım. Gerçekten kötü bir yer, üstüne istediğim bölüm bile değil o yüzden dondurmayı da düşünmüyorum direkt kaydımı sildirmek istiyorum. Tekrar YKS'ye girmek benim için en iyisi olacak hocam. Hocam bir de yarın okul açılır açılmaz kaydımı silmeleri için konuşup dilekçemi vereceğim. Okuldan kaydımı silmeleri çok uzun sürer mi, veya eğer yok silemeyiz falan derlerse diye korkuyorum ne yapmalıyım? Mesela direkt memlekete dönsem ne olur? Dondurmak benim bir işime yaramaz hocam, bir daha bu bölüm ile falan uğraşmak istemiyorum.

Sizin bir bilginiz var mı son yazdıklarım ile alakalı hocam?

Merhaba. Yaşadığınız yere dönüp (dönmeye de bilirsiniz tabii) kaydınız devam ederken derslere gitmezseniz bir sıkıntı olmuyor. Bununla birlikte YKS 2024'te bir sorun olursa okuduğunuz bölüme geri dönme ihtimaliniz olur. İstemediğiniz bir bölümde olsanız da hiçbir şey garanti olmadığı için bunu söylüyorum. Eğer risk alıp kaydınızı sildirdikten sonra yaşadığınız yere dönüp YKS'ye hazırlanmak istiyorsanız kayıt sildirmek için Öğrenci İşlerine gidebilirsiniz ve 20-30 dakikalık bir işlemden sonra Öğrenci İşleri işlem tamamdır der, 1-2 gün sonra da e devlete bu işlem yansır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı