TYT matematik netleri nasıl artar?

information

Yoctopat
Daha fazla  
10'um TYT matematikten ortalama 8-9 net yapıyorum.
Basit eşitsizlikler.
Mutlak değer.
Üslü sayılar.
Köklü sayılar.
Faktöriyel.
Sınavdan çıkmamasına rağmen AYT temeli olan çarpanlara ayırma.
Bende yok ne kadar öğrenmeye çalışırsam çalışayım bunları anlamadım. Ne yapmam lazım?
Her gün 20 paragraf çözüyorum ve son 15 yalan çıkmış paragraf sorularını çözdüm şu anda hız ve renk yayınlarından ilerliyorum.
10 sınıfın sonuna kadar ne yapabilirim ve 11-12'de ne yapmam lazım?

Basit eşitsizlikler.
Mutlak değer.
Üslü sayılar.
Köklü sayılar.
Faktöriyel.
Bende yok ne kadar öğrenmeye çalışırsam çalışayım bunları anlamadım. Ne yapmam lazım?
Her gün 20 paragraf çözüyorum ve son 15 yalan çıkmış paragraf sorularını çözdüm şu anda hız ve renk yayınlarından ilerliyorum.

Şu anlık için kötü mü?

Basit eşitsizlikler.
Mutlak değer.
Üslü sayılar.
Köklü sayılar.
Faktöriyel.

Şu anlık için kötü mü?

Daha 10.sınıfsın netlerine bu kadar takmana gerek yok ama temel konularda takılı kalmışsınız okulda hocalarınıza çözemediğiniz soruları sorarak veya video çözümlü test kitabı alıp oradan soru üzerimden ilerlerseniz bayağı yararı olur YouTube'dan da konu anlatımı dinleyince hallolur paragraf da çözün ama arka planda olsun zaten YKS'ye kadar çözerseniz Türkçe netiniz çok yüksek olur 30 dakikada Türkçe kısmını bitirirsiniz. Önceliğiniz matematik olsun ve 11.sınıfta AYT ye öncelik verin en önemlisi zaten AYT tüm konuları öğrenince de 12.sınıfta full deneme üzerinden ilerlersiniz. Çok uzatmayayım soruların varsa sorabilirsin ben YKS ye 1 ay kala TYT matematiğimi 20 net arttırmıştım.

10. sınıf birisine göre netleriniz idare eder, "lowiukz" adlı arkadaşın dediği şeyleri uygulayın. TYT matematikte bol bol soru çözmeniz gerekiyor çünkü her konunun soru tipleri fazla. Ancak ondan önce konuları tekrar edin, konuları pekiştirin ki çözdüğünüz soruların bir anlamı olsun.

Daha 10.sınıfsın netlerine bu kadar takmana gerek yok ama temel konularda takılı kalmışsınız okulda hocalarınıza çözemediğiniz soruları sorarak veya video çözümlü test kitabı alıp oradan soru üzerimden ilerlerseniz bayağı yararı olur YouTube'dan da konu anlatımı dinleyince hallolur paragraf da çözün ama arka planda olsun zaten YKS'ye kadar çözerseniz Türkçe netiniz çok yüksek olur 30 dakikada Türkçe kısmını bitirirsiniz. Önceliğiniz matematik olsun ve 11.sınıfta AYT'ye öncelik verin en önemlisi zaten AYT tüm konuları öğrenince de 12.sınıfta full deneme üzerinden ilerlersiniz. Çok uzatmayayım soruların varsa sorabilirsin ben YKS'ye 1 ay kala TYT matematiğimi 20 net arttırmıştım.

Bir ayda TYT matematik netlerinizi nasıl 20 net arttırdınız? Problemler dediğimiz şey bir ayda bildiğim kadarıyla hallol olabilecek bir şey değil ya da siz zaten 20 net dediniz 35-40 net arasına mı çıktınız? Anlayamadım. Bu arada benim hedefim bu eksik konuları bir şekilde halledip probleme artık girebilmek ve onuncu sınıfın sonunda 2026 Haziran'ın da en iyi 40 en kötü 20 net yapabilmek. Ayrıca 9-10 fiziğini bitirmem gerekiyor. Bu iki hedef çok mu ütopik yoksa gerçekleştirilebilecek şeyler mi?

10. sınıf birisine göre netleriniz idare eder, "lowiukz" adlı arkadaşın dediği şeyleri uygulayın. TYT matematikte bol bol soru çözmeniz gerekiyor çünkü her konunun soru tipleri fazla. Ancak ondan önce konuları tekrar edin, konuları pekiştirin ki çözdüğünüz soruların bir anlamı olsun.
Ben ilk 12 konuyu tam iki kez bitirdim fakat bu konuları hala özümseyemedim. Mesela faktöriyelde kendi tanımını ve 2-3 formülünü biliyorum fakat bunları soru üzerinde uygulayamıyorum.

Bir ayda TYT matematik netlerinizi nasıl 20 net arttırdınız? Problemler dediğimiz şey bir ayda bildiğim kadarıyla hallol olabilecek bir şey değil ya da siz zaten 20 net dediniz 35-40 net arasına mı çıktınız? Anlayamadım. Bu arada benim hedefim bu eksik konuları bir şekilde halledip probleme artık girebilmek ve onuncu sınıfın sonunda 2026 Haziran'ın da en iyi 40 en kötü 20 net yapabilmek. Ayrıca 9-10 fiziğini bitirmem gerekiyor. Bu iki hedef çok mu ütopik yoksa gerçekleştirilebilecek şeyler mi?

Ben ilk 12 konuyu tam iki kez bitirdim fakat bu konuları hala özümseyemedim. Mesela faktöriyelde kendi tanımını ve 2-3 formülünü biliyorum fakat bunları soru üzerinde uygulayamıyorum.

Bir de ayrıca paragrafın yanı sıra Türkçede başarılı olabilmek için son 1 yıldır kitap okuma alışkanlığını elde ettim ve çoğu büyük eseri bitirdim. Çoğu Fransız edebiyatı çünkü benim daha çok hoşuma gitti
Suç ve ceza
İki şehrin hikayesi
Yer altından notlar
Sefiller
Savaş ve barış (bu kitap dışında diğer bütün kitapları çok iyi özümsedim ve karakterler ile bağ kurdum. Fakat Tolstoy'un tarzı bana pek uygun değil)
Monte kristo kontu
Kırmızı ve siyah
Goroit baba
Bir idam mahkumunun son günü
Bir de sipariş verdim yakında büyük umutlar, notre Dame'ın kamburu ve babalar ve oğullar kitabını sipariş ettim. Bunlardan sonra tatar çölünü okuyacağım. Ayrıca nedense hala kendin yetersiz hissediyorum ve başaramama korkusu üzerimde? Bunu nasıl yenebilirim?

Problemlerde zaten belli soru kalıpları var o konu soru çözerek öğrenilir ben 10 net falan yapıyordum YKS'ye 1 ay kala her gün TYT denemesi çözüp yapamadığım yerleri video çözümünde baka baka netlerimi arttırdım YKS de 28-30 arası bir net yaptım tabii 12.sınıfta full çalışıyordum netlerim artmıyordu temelim vardı. İşin sırrı bol soru çözmek ve yanlışını öğrenmek kısaca.
Sizin hedefiniz kaç bin yapmak ona göre öneri veriyim hocam derece istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Problemlerde zaten belli soru kalıpları var o konu soru çözerek öğrenilir ben 10 net falan yapıyordum YKS'ye 1 ay kala her gün TYT denemesi çözüp yapamadığım yerleri video çözümünde baka baka netlerimi arttırdım YKS de 28-30 arası bir net yaptım tabii 12.sınıfta full çalışıyordum netlerim artmıyordu temelim vardı. İşin sırrı bol soru çözmek ve yanlışını öğrenmek kısaca.
Sizin hedefiniz kaç bin yapmak ona göre öneri vereyim hocam derece istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Evet yoksa bu uğraşlara girmezdim. Hedefim ilk 10 bin. Ayrıca 10 sınıfın sonuna kadar TYT fiziği bitirip matematikte 35-40 net arası yapabilir miyim? Eğer ki öyle olursa 11 ve 12'de aşırı rahat edeceğim.

Bir de ayrıca paragrafın yanı sıra Türkçede başarılı olabilmek için son 1 yıldır kitap okuma alışkanlığını elde ettim ve çoğu büyük eseri bitirdim. Çoğu Fransız edebiyatı çünkü benim daha çok hoşuma gitti.
Suç ve ceza.
İki şehrin hikayesi.
Yer altından notlar.
Sefiller.
Savaş ve barış (bu kitap dışında diğer bütün kitapları çok iyi özümsedim ve karakterler ile bağ kurdum. Fakat Tolstoy'un tarzı bana pek uygun değil)
Monte kristo kontu.
Kırmızı ve siyah.
Goroit baba.
Bir idam mahkumunun son günü.
Bir de sipariş verdim yakında büyük umutlar, notre Dame'ın kamburu ve babalar ve oğullar kitabını sipariş ettim. Bunlardan sonra tatar çölünü okuyacağım. Ayrıca nedense hala kendin yetersiz hissediyorum ve başaramama korkusu üzerimde? Bunu nasıl yenebilirim?

Gözünde büyütme sadece bir sınav sen eğer istikrarlı çalışırsan en az ilk 10k yaparsın o da en az. Önemli olan istikrar istikrarını bırakmazsan eğer başarırsın derece yaparsın. Tabii sadece 12.sınıfta düzenli çalışsan bile 50k da çok rahat yapılır ne kendine aşırı güven ne de korkma planı istikrarlı çalış zaten eğer ortalama bir zekaya sahipsen zaten başarıcaksın bu kesin olan bir şey. Okuduğunuz kitaplarda basit kitaplar değil anlama kapasitenizi de geliştirir gene üstüne basa basa söyleyeceğim istikrar olursa paragraf hem de kitap sizi çok büyük yerlere taşır TYT de önemli olan çünkü Türkçeden çıkabilmek bir an önce TYT matematiğe geçmek.

Gözünde büyütme sadece bir sınav sen eğer istikrarlı çalışırsan en az ilk 10k yaparsın o da en az. Önemli olan istikrar istikrarını bırakmazsan eğer başarırsın derece yaparsın. Tabii sadece 12.sınıfta düzenli çalışsan bile 50k da çok rahat yapılır ne kendine aşırı güven ne de korkma planı istikrarlı çalış zaten eğer ortalama bir zekaya sahipsen zaten başarıcaksın bu kesin olan bir şey. Okuduğunuz kitaplarda basit kitaplar değil anlama kapasitenizi de geliştirir gene üstüne basa basa söyleyeceğim istikrar olursa paragraf hem de kitap sizi çok büyük yerlere taşır TYT de önemli olan çünkü Türkçeden çıkabilmek bir an önce TYT matematiğe geçmek.

İşte en korktuğum yerde burası. İlk 12 konuluk bölümü iki kez yazın bitirmiştim tamamen evde olduğum için günde 6-7 saat çalışabiliyordum fakat bittikten sonra ne yapacağımı bilemedim ve boşluğa düştüm sadece fizik ve kimya (molü falan seviyorum)çalışıyorum. Biyolojiden zaten nefret ediyorum. Yani anlayacağın birkaç hafta bir ay falan aşırı çalışıyorum sonra çöküyorum. Bunu nasıl düzenli hale getirebilirim bilmiyorum. Bir de günde problem çözme sayısı ne kadar olmalı? Bu arada şu anda bir üniversitede misiniz? Sınavda kaç bin yaptınız?

Evet yoksa bu uğraşlara girmezdim. Hedefim ilk 10 bin. Ayrıca 10 sınıfın sonuna kadar TYT fiziği bitirip matematikte 35-40 net arası yapabilir miyim? Eğer ki öyle olursa 11 ve 12'de aşırı rahat edeceğim.

Tavsiyem bu dönemin sonuna kadar TYT'ye abanmak sonra netin kaç olursa olsun yazın 3 ayı da AYT'ye başlarsın 11.sınıfta çok daha rahat anlarsın derste konuları. 35-40 net de eğer derslere okul zamanı vakit ayırabiliyorsan günde 3-4 saat, 30 civarı olur ama o anlamadığınız konuları en kısa zamanda halletmen lazım. Size verebileceğim en büyük tavsiye yanlışınıza odaklanın bol soru ve yanlışlarında neden yanlış yaptın boş bıraktığın soruları niye boş bıraktın konuyu bilmiyorsan o konuya odaklanırsın konuyu bilip anlamadıysan yeni bir soru kökü görmüş olursun o soru tarzlarını öğrenmiş olursun. 15 günlük tatilide de kampa sokarsın kendini.

Tavsiyem bu dönemin sonuna kadar TYT'ye abanmak sonra netin kaç olursa olsun yazın 3 ayı da AYT'ye başlarsın 11.sınıfta çok daha rahat anlarsın derste konuları. 35-40 net de eğer derslere okul zamanı vakit ayırabiliyorsan günde 3-4 saat, 30 civarı olur ama o anlamadığınız konuları en kısa zamanda halletmen lazım. Size verebileceğim en büyük tavsiye yanlışınıza odaklanın bol soru ve yanlışlarında neden yanlış yaptın boş bıraktığın soruları niye boş bıraktın konuyu bilmiyorsan o konuya odaklanırsın konuyu bilip anlamadıysan yeni bir soru kökü görmüş olursun o soru tarzlarını öğrenmiş olursun. 15 günlük tatilide de kampa sokarsın kendini.

Peki denemelere nasıl gireceğim? Ben sadece geçmiş yılın TYT matematik sorularını çözdüm. Bu dönemin sonuna kadar paragrafı devam ettireceğim anlamadım konuları halledeceğim ve problem rutinine başlamam gerekiyor ona başlayacağım. Okul sonrası 4 saat çalışırım. Her gün matematik ve dönüşümlü olarak fen. Eğer ki planladığım gibi giderse Haziran'da 20-30 arası yapabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı