Üniversite öğrencisi için iş önerileri

Ben üniversitede iken kendime birkaç site açıp onlarla ilgileniyordum. Açmayı öğrendiğim için birkaç firmaya site yapmıştım. Sonra içerik üretimi için bazı siteler açtım derken kendimi geliştirdim. Şimdi üniversiteyi bitireli dört beş yıl oluyor. Okulu formaliteden bitirdim. Zaten kendi işimi kurmuştum.

Bence liseden itibaren bu kaygılara düşmelisiniz. Her zaman aileniz destek olmaz. (ailesi olanlar için) bir noktada IP'ler tamamen sizin elinizde olacak. O noktada ise tecrübeli olmalısınız yoksa zor gelir. Şimdiden dijital işlere girişin. Kendinizi bu alanda eğitin. Bir mağazada part time çalışsanız bile boş vakitlerinizi üreterek geçirin. Dijitalde üretmek geleceğin en parlak mesleklerinden biri. Günümüzün de öyle.
Eğer ileri seviye tavsiye isteyen olursa veri ile ilgilensin. Veri depolama, veri işleme, veri anlamlandırma. Her türlü veri tabanı dili. Bunu yazılımla birleştirince hem bilgili bir birey olursunuz hem üreten. Fikirleriniz çok başka olur. Düşünce yapınız ailenize olan tutumunuzdan kız arkadaşınıza olan tutuma kadar, hayvanlara, doğaya, inancınıza, bilime kadar değişir. Olumlu anlamda sorgulamayı, üretmeyi ve geliştirmeyi benimsersiniz.

Bunu genç arkadaşlarımızın geneline önerebilirim. Bugün iyi günlerinizdesiniz. İleride şartlarınız biraz zorlaşacak. Ve emin olun bugünkü düşüncelerinizde olmayacaksınız. Şimdiden kendinize yatırım yapmaya başlayın. Dijital sektörlere yönelin.

Grafik tasarım öğrenin. Yazılım öğrenin. Video ve yazı ile dijital içerik üretimi yapın. Sosyal medyalara hakim olun. Girip kullanmak hakim değildir. Pek çok insan paylaşım yapınca sosyal medyayı biliyorum sanıyor. Kurumsal dizinlerine girip reklam yayınlamayı öğrenin. Dijital pazarlama çok geniş bir konu. 100 TL yatır reklam yayına çıksın yapıyor pek çoğu. Bu yanlış.
E-ticaret, dijital pazarlama, SEO gibi alanlarda da kendinizi geliştirebilirsiniz.

Fakat hangisinin size uygun olduğunu öğrenmeniz gerek. Gözünüze kestirdiğinizi hayatınızın merkezine koyarak ilerleyin. Bu alanlarda iyi olduğunuzda sektörün aranan isimlerinden olursunuz.

Bir markanın e-ticaret yöneticisi olarak yazıyorum bunu size. Çok zor şartlarda lise ve üniversite okudum. Bol keseden okumuş akıl veriyor diyenleriniz olur belki diye araya sıkıştırmış olayım. Bu ülkenin gençlerinin teknoloji alanına yönlenmesini çok isterim. Zaten bu forumda bu yüzden dolaşıyorum. Yardımcı olmaya çalışıyorum.

Hepinizin üretmesi, kazanması ve mutlu olması dileğiyle.
 
Turistik bölgelerde otellerde valiz taşıyan arkadaşlarım vardı. Dolar euro ile bahşiş alıp fena birikim yapıyorlardı. Böyle bir imkanınız varsa çok iyi olabilir
 
Sermaye şöyle hocam yine de 5-10 bin minimum paran olmalı çünkü biri sana sipariş geçince o ürünü sen de satın alacaksın mecburen ve o paranın sana dönmesi 2 haftayı buluyor o sürede elindeki parandan ödeme yapıyorsun.

Yani işte sermayesiz olmuyor gene sermayesiz sermayesiz diyorlar ama ticarette para illaki lazım.
 
O iş nasıl sermayesiz oluyor anlamadım gitti alıp satıyorsun sonuçta sermayesiz nasıl olacak ki?

Dropshipping araştır biraz sermaye gerekmez. Ama o eskidendi. Artık devir değişti. Ayrıca vergi levhasına da ihtiyacın var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı