Üniversite okumadan Java dilinde iyi bir gelecek ve kariyer yapılabilir mi?

Türkiye'deki iş ilanlarının çoğunda üniversite mezunu olma şartı aranıyor ve birden fazla dili iyi düzeyde bilme şartı, maalesef.
Ben görmedim diploma isteyen. İlanlarda şu şu dillerde projeleri olan, en az şu kadar sene bu programla ilgilenmiş, şu dillerde öğrenmeye hevesli tarzı maddeler var. Hatta abartı gelebilir oyun geliştirici ilanı gördüm ilanı paylaşan şirket Diablo gibi oyunları yüzlerce saat oynayan maddesi koymuştu. Diploma isteyeni görmedim. Bu dediğim linkdn için geçerli indeed de kariyer. Nette falan isteyen varsa bilemem.
Aslında amacım Java dilinde gelişip Java Developer olup yurt dışında ki şirketler ile anlaşıp güzel geliri olan bir maaş ile çalışmak. Bunu üniversite diplomam olmadan sadece kendi emeğim, çabalarım ve projelerim ile yapabilir miyim ?

Temel düzeyde Java dili biliyorum. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum ancak şu üniversite olmadan yazılımcı olunmaz, iyi paralar alınmaz, şirketlerde iş bulamazsınız gibi sözler kafamı çok bozdu. 17 yaşındayım az çok borsa okuma, grafik yorumlama, formasyon bilgisi, dropshipping nasıl yapılır püf noktaları nelerdir? Ve e-ticaret sitesi kurarken nelere dikkat etmek gerekli bunlar hakkında biraz bilgim var. Bunların yanı sıra bir de yazılıma giriş yaptım ve temel düzeyde Java dili eğitimi aldım, temel düzeyde Java öğrendim. Üniversite gibi bir hayalim yok çünkü bana göre tamamen zaman kaybı ve çevremdeki ailem de dahil herkes tamamen zaman kaybı diyorlar bende bizzat ailemden gördüm zaman kaybı olduğunu. Bu yüzden üniversite okuma hayalim yok. Ancak herkes yazılıma girdiysen üniversite okuman şart diyor yoksa hiçbir işine yaramaz deniliyor. Cidden böyle mi? Alaylı yazılımcılar iyi paralar ve iyi kariyer yapamıyor mu? Yurt dışında alaylı yazılımcı olamaz mıyım? Ciddi paralar kazanamaz mıyım yurt dışında alaylı yazılımcı olarak?
Dediklerinde haklısın fakat mesela bir proje geliştirdiğinde altına imza atma yetkin olmuyor çünkü bu dalda diploman yok. Yani diploma olmasa tam olarak ne olur tam bilmiyorum ama iş hayatında mutlaka ve mutlaka karşına çıkar sıkıntı çekebilirsin. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okusan bile yeterli.

Hiçbir iş ilanında şu bu bölümden mezun diye bir madde yok. Bazı sektörler için üniversite boş iş. İşim hazır olsa şu dakika okulu bırakırım o derece.
1678980184640.png

1678980198037.png

1678980228592.png

1678980246879.png
1678980260929.png

10 iş ilanından 5'i üniversite mezunu arıyor.

Arkadaş okul okursa sosyal açıdan ve en azından iş bulma kolaylığı açısından işine yarar diye düşünüyorum.

Ha illa okul okumak istemiyorum diyorsan o zaman kendini çok geliştirmeye çalış İngilizcenide geliştir tabii.

Dediklerinde haklısın fakat mesela bir proje geliştirdiğinde altına imza atma yetkin olmuyor çünkü bu dalda diploman yok. Yani diploma olmasa tam olarak ne olur tam bilmiyorum ama iş hayatında mutlaka ve mutlaka karşına çıkar sıkıntı çekebilirsin. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okusan bile yeterli.

Arkadaş okul okursa sosyal açıdan ve en azından iş bulma kolaylığı açısından işine yarar diye düşünüyorum.

Ha illa okul okumak istemiyorum diyorsan o zaman kendini çok geliştirmeye çalış İngilizcenide geliştir tabii.
Hocam Java Developer olmak gibi bir amacım var. Üniversite diplomamın olmaması Java Developer'da iyi yerlere gelemeyeceğim veya iyi bir şirkette güzel paralar kazanamayacağım anlamına mı geliyor ?

Ha illa okul okumak istemiyorum diyorsan o zaman kendini çok geliştirmeye çalış ingilizceni de geliştir tabii.

Ben linkdn de görmedim yukarıda dedim zaten bazı sitelerde verilen ilanlarda isteyebilir belki diye. Dediğin gibi okulun çevre edinme avantajı var.

Hocam Java Developer olmak gibi bir amacım var. Üniversite diplomamın olmaması Java Developer'da iyi yerlere gelemeyeceğim veya iyi bir şirkette güzel paralar kazanamayacağım anlamına mı geliyor ?
Diploma olmazsa iş bulman daha zorlaşır özellikle büyük firmalar diplomalı kişileri tercih eder.

İyi yerlere gelebilirsin ama ne kadar gelebilirsin orası tartışılır. İngilizceni ve kendini geliştirmeye özen gösterirsen birşeyler başarabilirsin.

Aslında amacım Java dilinde gelişip Java developer olup yurt dışında ki şirketler ile anlaşıp güzel geliri olan bir maaş ile çalışmak. Bunu üniversite diplomam olmadan sadece kendi emeğim, çabalarım ve projelerim ile yapabilir miyim?

Bence yapılabilir bende kendimi oyun geliştirme üzerine geliştirmeye çalışıyorum öte yandan frontend e de gireceğim. Bunları okulda göstermediler bana. Her şey sana bağlı. Devlette çalışacak birisi için diploma önemli ama sen yurt dışı istiyosun yurt dışında dipolma istenir mi bilmiyorum.

Ben görmedim diploma isteyen. İlanlarda şu şu dillerde projeleri olan, en az şu kadar sene bu programla ilgilenmiş, şu dillerde öğrenmeye hevesli tarzı maddeler var. Hatta abartı gelebilir oyun geliştirici ilanı gördüm ilanı paylaşan şirket Diablo gibi oyunları yüzlerce saat oynayan maddesi koymuştu. Diploma isteyeni görmedim. Bu dediğim linkdn için geçerli indeed de kariyer. Nette falan isteyen varsa bilemem.
Türkiye'de neredeyse tüm ilanlarda, globalde ilanların yarısından çoğunda lisans isteniyor LinkedIn'de. Lisans istemeyen firmaların hepsi sektörde bir kaç yıldan fazla tecrübe istiyor. Yurt dışı ilanlarında Bachelor's degree yazar, lisans derecesi demek. Avrupa'da 3 yıl, Amerika'da 4 yıllık üniversite eğitiminin sonunda verilen derecedir. Türkiye karşılığı lisans. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya ilgili bölümlerden lisans derecesi istenir Türkiye'de.

Dil spesifik değil platform spesifik yada alan spesifik geliştirici olmak iş bulma şansını yükseltir. Java'yi A'dan Z'ye bilen biri özellikle Java arayan firmalar için ilgi çekici olur. Bunun dışında çok etkisi olmaz. Onun yerine bir platformu veya alanı hedef alın ve orada kendinizi geliştirin. Sonuçta diller amaç değil araçtır. İhtiyaca bağlı farklı diller öğrenebilecek geliştiriciler tercih ediliyor.

Türkiye'de neredeyse tüm ilanlarda, globalde ilanların yarısından çoğunda lisans isteniyor LinkedIn'de. Lisans istemeyen firmaların hepsi sektörde birkaç yıldan fazla tecrübe istiyor. Yurt dışı ilanlarında bachelor's degree yazar, lisans derecesi demek. Avrupa'da 3 yıl, Amerika'da 4 yıllık üniversite eğitiminin sonunda verilen derecedir. Türkiye karşılığı lisans. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya ilgili bölümlerden lisans derecesi istenir Türkiye'de.

Dil spesifik değil platform spesifik ya da alan spesifik geliştirici olmak iş bulma şansını yükseltir. Java'yi A'dan Z'ye bilen biri özellikle Java arayan firmalar için ilgi çekici olur. Bunun dışında çok etkisi olmaz. Onun yerine bir platformu veya alanı hedef alın ve orada kendinizi geliştirin. Sonuçta diller amaç değil araçtır. İhtiyaca bağlı farklı diller öğrenebilecek geliştiriciler tercih ediliyor.

Doğrudur ben görmedim dedim zaten. Diplomadan ziyade neler yapabildiğine daha çok bakıldığını düşünüyorum. Ben oyun geliştirme ilanları için konuştum belki genelleme yapmamam gerekirdi diğer sektörler için.

İlk başta, üniv. mezunu olup alacağın parayla olmadan alacağın para aynı para değil. Aynı zamanda Türkiye'de bir çok yüksek şirket üniv. diploması olmadan alım yapmıyor. Birçok yazılım iş ilanında da 4 yıllık bilgisayar veya yazılım mühendisliği isteniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı