Üniversite okumadan Java dilinde iyi bir gelecek ve kariyer yapılabilir mi?

Yazılım okuyanlarda zaten size ekstra bir şey katmıyor diyorlar.
Yahu hala aynı noktada takılı kalıyorsun. Kim sana "Üniversite okurken kendini geliştiremezsin, calisamazsin! Yasak!" dedi de bu kadar sabit fikirli bir şekilde üniversiteyi zaman kaybı olarak görüyorsun bilmiyorum.
Adam makine bölümünden mezun oldu kod yazıyordu şimdi o bölümün hiç bir yararını görmüyor. Dersten derse de gitmedi çünkü küçük çaplı bir proje de yapmıştı yani.
4 senede tek bir küçük çaplı proje yaptıysa dersten derse gitmis okula. Üniversitede mezun olabilmek için her bölüm bir bitirme projesi ister. Bazi bölümler için bitirme tezi istenir, bazı bölümler için bitirme projesi, ama her türlü mezun olabilmek için bölümünden bir ürün sunmak zorundasin. Tek küçük çaplı proje demek sadece mezuniyet projesi demek. Makinede hangi üni de okumuş, hangi arkadaşlarıyla iletişim kurmuş, hocalarından tavsiye almış mı? Onunla aynı üniversitede okuyup torpil almadan makineden yükselmiş insanlar vardır, aynı döneminden bile vardır. Onlar neyi yapıyor da senin akraban yapamıyor onu düşün bir.

Yahu hala aynı noktada takılı kalıyorsun. Kim sana "Üniversite okurken kendini geliştiremezsin, calisamazsin! Yasak!" dedi de bu kadar sabit fikirli bir şekilde üniversiteyi zaman kaybı olarak görüyorsun bilmiyorum.
İlk iki sene sadece matematik fizik kimya gibi dersler bir süre zamanını alacak, onlarda son hafta çalışsan geçeceğin türden dersler. Onun dışında tüm zaman sana ait. İsteğin uzaktan çalışmak zaten. Ofis çalışması düşünmüyorsun. Bu durumda üniversite de sana engel olacak bir şey yok ki. Dediğim gibi ney seni bu kadar ikna etti üniversitenin zaman kaybı olduğuna bilmiyorum. Gerçekten o kadar zaman kaybı olsaydı, ne bölümü olurdu, ne de firmalar isterdi. Büyük firmalar işlerine yarayan şeyi isterler. Üniversite mezunlarında alaylılara göre ekstra bir şey görmüşler demek ki neredeyse her firma lisans derecesi istiyor.
 
Son düzenleme:
Hybrid şekilde çalışma ile aylık 80 bin TL iyi bir para bence. Ben yurt dışına çıkmak istemiyorum yurt dışında olan şirketler ile anlaşıp çalışmak istiyorum. Belli bir düzeyde, şartlarda beni alabilecek bir şirket bulabilirsem zaten diploma için üniversite okuyacağım. Amacım şu an da bana katkı sağlayacak, güzel projeler yapabileceğimiz yurt dışından bir şirket bulmak. Sonrasında zaten üniversite okuyacağım ve daha iyi yerlere hizmet vereceğim.
Yurtdışındaki şirketler remote çalışma için 4K maaşı junior yazılımcalara vermiyorlar hele ki diploması yoksa. Hiçbir şirket remote şekilde diplomasız eleman almaz tamamen risktir çünkü. Bence en iyisi üni okuyup erasmus veya work and travel imkanlı olan bir yer kazanmaktır. Yoksa diğer türlü zor iş herkes yazılıma atıldı bundan 5 sene öncesine nazaran çook fazla yazılımcı var hangi meslekte para varsa o mesleğe yığılma oluyor haliyle işveren de en az maaşla en iyi çalışanı tercih ediyor.
 
Hocam mesele aldığınız diploma veya şirketlerin diplomasız eleman alıp almaması değil. Üniversiteyi zaman kaybı görenler nerelerde ne okudu bilmiyorum ama iyi bilgisayar mühendisliği bölümleri sana çok şey katan bölümler. Evet amacın yazılımla web, mobil gibi daha teknik olmayan şeyler yapmaksa üniversitesiz de olabilir lakin bu gibi alanlarda dahi öğrenmeniz gereken nesne yönelimli programlama, veri yapıları, algoritmalar gibi konular olacak. Üniversitede okuyan herkes 4 senesini bomboş geçirmiyor :D
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı