Üniversite okumadan yapılabilecek meslekler

Boş kalmaktansa dükkan açardım ben olsam. Ha tabii şu anlık benim öyle bir planım yok, programlama alanında benim iş tercihlerim. 🙂

Şu an dolar, vs yüzünden dükkan idare ettirmek kolay değil o bakımdan. Mesajınızı anladım 🙂 Ben de meslek lisesi mezunu olduğum için bana da verildi.

Üniversiteye gidin ya da gitmeyin belirli konfor şartlarında (mesleğine göre değişir), standart üstünde para almak için kalifiye eleman olmanız lazım.
Orta düzey bir üniversite mezunu olursanız başlangıçta çalıştığınız şartlar (daha konforlu bir ortam) değişir, aldığınız ücret ve ücretin artması için gereken zaman aynı kalır diye düşünüyorum.
Çok daha kalifiye eleman yetiştiren bölümlerden mezun olursanız aldığınız ücret ve ücretin artması için gereken süre de değişiyor.
Genelleme yaparsak durum bu şekilde.
Rahat meslek arama çabanızdan vazgeçmenizi ki her işin kendine göre zorlukları vardır, kolay iş yoktur ve ilerleyen zaman içerisinde kalifiye bir eleman olabileceğiniz bir mesleği tercih etmenizi öneririm.
Kimi pazarlamacı olur, kimi sanayi ustası olur, kimi mağaza satış danışmanı olur. Piyasa araştırması yapın, size uygun mesleği bulun ve yerinizde saymayacağınızdan emin olun. Yükselme potansiyeli de sektörden sektöre değişen bir faktör tabii.

Site açmayı öğrenebilirsiniz. Türkçe olabilir ama tavsiyem İngilizce'dir. Bilmiyorsanız translate kullanabilirsiniz. Aynı dil grupları güzel çeviriyor. Almanca > İngilizce gibi. Ufak düzenlemeler şart olabilir. Onu da grammarly tarzı eklentiler ile halledersiniz. İşin içine girip araştırırsanız dolar üzerinden güzel geliriniz olur. Birinden öğrenmeye çalışmayın kendiniz öğrenin, araştırın, öğrenin, araştırın. Tenezzül etmiyorsanız zaten hiç kazanamazsınız.

Bir sürü üniversite ya da lise okumadan yapılabilecek meslekler sayabiliriz aslında. Mesela sosyal medyada çok iş var. Profesyonel ya da amatör olarak burada iş yapabilirsin. Dijital alanda kendini geliştirmeni öneririm. Geleceğe de yatırım yapmış olursun böylece. Hobilerini de mesleğe çevirebilirsin, önemli olan yapacağın işte yaratıcı olmak ve diğerlerinden farklı olduğun yönlerini ortaya çıkarabilmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı