Üniversite okumadan yazılımcı olarak çalışılabilir mi?

AsparV0

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba,

11.sınıf EA öğrencisiyim. Yazılıma merakım var ve şu an bile orta düzey C#, Python ve temel düzeyde HTML bilgim var. Eşit ağırlık alanında yazılım mühendisliği okunulamıyor, sayısal bölüme geçsem de gec kaldım. Özetle üniversite okumadan yazılımcı olarak çalışmak mümkün mü? Yazılım sektörü belgeye, torpile mi bakıyor yoksa işi ne kadar bildiğine mi bakıyor?

Şimdiden teşekkürler.

11.sınıfsan geç kalmadın, geç. Büyük şirketlerde çalışıp çalışmaman biraz diplomaya kalıyor, onun dışında bağımsız çalışabilirsin. Ama gerçekten yazılımı candan istiyorsan henüz geç değil, 12.sınıfta ya da 2.dönemde sayısala geç. Asıl 12.sınıf olduğunda geç kalmış oluyorsun. EA'dan hangi bölümü istiyorsun peki?

Öncelikle herkese merhaba,

11.sınıf EA öğrencisiyim. Yazılıma merakım var ve şu an bile orta düzey C#, Python ve temel düzeyde HTML bilgim var. Eşit ağırlık alanında yazılım mühendisliği okunulamıyor, sayısal bölüme geçsem de gec kaldım. Özetle üniversite okumadan yazılımcı olarak çalışmak mümkün mü? Yazılım sektörü belgeye, torpile mi bakıyor yoksa işi ne kadar bildiğine mi bakıyor?

Şimdiden teşekkürler.
O diploma olmadan ise girmeniz zor. Sizin bildiklerinizi bilen ve ustune diploması olan surusuyle insan var. 1 sene çalışın yazılım okuyun.

Eşit ağırlıkta neden okuyamayasanız ? Çalışıp fen konularını kendiniz öğrenirseniz fen sınavına girerek MF tercihi yapabilirsiniz bunda bir engel yok. Evet okumadan çalışmak mümkündür ama buna güvenerek hayat planı yapılmaz. Her yıl iyi ve orta seviye okulların binlerce yazılım mühendisi mezun ettiği, iş imkanlarının ise bundan az arttığı bir sektörde "alaylı" denecek sizin yer bulmanız çok ve çok zor olur. Hadi diyelim buldunuz o zaman dahi tam hakkınızı alamayacağınız için(çünkü diplomasız olacaksınız) keşke okusaydım diye başınızı duvarlara vurursunuz.

Kısaca gerçekten istekliyseniz okuyun.

Ben sanmıyorum kimsenin seni işe alacak kadar beğenip ondan sonra "aa diploman yok" diyeceğini. Bazı kurumsal şirketlerde başına problem açabilir fakat çoğu şirket diplomaya değil tecrübeye bakacaktır.

Eşit ağırlıkta neden okuyamayasanız? Çalışıp fen konularını kendiniz öğrenirseniz fen sınavına girerek MF tercihi yapabilirsiniz bunda bir engel yok. Evet okumadan çalışmak mümkündür ama buna güvenerek hayat planı yapılmaz. Her yıl iyi ve orta seviye okulların binlerce yazılım mühendisi mezun ettiği, iş imkanlarının ise bundan az arttığı bir sektörde "alaylı" denecek sizin yer bulmanız çok ve çok zor olur. Hadi diyelim buldunuz o zaman dahi tam hakkınızı alamayacağınız için(çünkü diplomasız olacaksınız) keşke okusaydım diye başınızı duvarlara vurursunuz.

Kısaca gerçekten istekliyseniz okuyun.

Hocam EA bölümünde okuyup ileride fen sayısal bölüm sınavına girebiliyor muyuz?

Hocam EA bölümünde okuyup ileride fen sayısal bölüm sınavına girebiliyor muyuz?

Girebiliyorsun tabii ki dil sınavına da girebilirsin. Sınava kayıt parasını ödediğin sürece istediğin sınava girebilirsin cidden hocalarınız bunlardan bahsetmiyor mu hiç? Ben örneğin dönemimde sırf antrenman olsun diye MF öğrencisi olduğum halde dil sınavına girmiştim. Başka bir arkadaşım ise Türkçe sınavına girip Tm'den tercih yapıp hukuk kazanmıştı MF öğrencisi olmasına rağmen.

O diploma olmadan ise girmeniz zor. Sizin bildiklerinizi bilen ve ustune diploması olan surusuyle insan var. 1 sene çalışın yazılım okuyun.
Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. Diploma hiç bir şeyin kanıtı değil kendini kanıtladığında bal gibide iş bulunur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı