Üniversite okumadan yazılımcı olunabilir mi?

Neixtro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim eğitim hayatım berbat. Full oyun oynamayla geçtiği için bu zamana kadar notlarım hep kötüydü ve kötü bir lisedeyim. Normalde açık liseye geçip Full odak derslerime odaklanacaktım fakat biliyorsunuz ki artık açık liseye engelin olmadığı sürece geçemiyorsunuz. Bende mecbur kötü bir lise de okumaya devam etmek zorundayım. 9-10-11 bende hiç yok. Dershaneye yazıldım fakat 8'den 4'e kadar okulda boş dersler görmek önüme çok engel olacak. Aklıma bu seneye mezun olup önümüzde ki sene YKS'ye odaklanmak var fakat ailem bir an önce İstanbul'dan taşınıp köy gibi bir yere yerleşmek istiyorlar. İyice yaşlandılar ve insanlardan uzak kalmak istiyorlar. Bu düşündüğümün pek mümkün olmayacağını düşünüyorum. Sizce Full yazılıma odaklansam üniversite okumadan bir işe girebilir miyim yoksa bu ülkemizde imkansız gibi bir şey mi?

Kanka bir şirkete giremessin ama herhangi bir kod dili bilen kişiye evet yazılımcı denebilir.
Eğer güzel işler üretirsen(ki buda çok zor senden çok fazla var emin ol) diğer insanlardan öne çıkıcak birşey bulursan para kazanabilirsin.

Yani yazılımcı olabilirsin fakat senin önünde yazılım mühendisleri, bilgisiyar mühendisleri varken kimse seni işe almaz onlarında önüne geçebilicek bir fikrin yok ise boşa yazılım öğrenirsin.

Olursun ama üniversite diploması olmadan zor bir iş bulursun. Diplomasız iş bulman için ya kendin bir şeyler üretip satacaksın ya da öyle büyük projelere sahip olacaksın ki iş başvurusunda diplomanın bir önemi kalmasın. Ayrıca yazılım günde 2 3 saatini ayırıp öğrenebileceğin ve kendini geliştirebileceğin bir bölüm değil, hayatını adaman lazım.

Arkadaşlar benim eğitim hayatım berbat. Full oyun oynamayla geçtiği için bu zamana kadar notlarım hep kötüydü ve kötü bir lisedeyim. Normalde açık liseye geçip Full odak derslerime odaklanacaktım fakat biliyorsunuz ki artık açık liseye engelin olmadığı sürece geçemiyorsunuz. Bende mecbur kötü bir lise de okumaya devam etmek zorundayım. 9-10-11 bende hiç yok. Dershaneye yazıldım fakat 8'den 4'e kadar okulda boş dersler görmek önüme çok engel olacak. Aklıma bu seneye mezun olup önümüzde ki sene YKS'ye odaklanmak var fakat ailem bir an önce İstanbul'dan taşınıp köy gibi bir yere yerleşmek istiyorlar. İyice yaşlandılar ve insanlardan uzak kalmak istiyorlar. Bu düşündüğümün pek mümkün olmayacağını düşünüyorum. Sizce Full yazılıma odaklansam üniversite okumadan bir işe girebilir miyim yoksa bu ülkemizde imkansız gibi bir şey mi?

Hocam kolay yol varken zor yolu boş verin.

Kurumsalda ise giremezsin, kalan yerler icin de kendini cidden cok gelistirmis olman veya Freelance tarafinda ilerlemen lazim. Yani olmaya olursun ama diplomasiz olman sebebiyle normalden cok cok daha fazla cabalaman ve ugrasman lazim. Ayrica universite okumak sosyal gelisim acisindan bence oldukca onemli.

Diplomalı onca işsiz var iken sizin gibi birinin rahat şekilde geçinebileceği bir parayı kazanması oldukça zor. Ama bu ihtimal sıfır değil, senin diğerlerinden farkın olmalı. Madem dershaneye gidiyorsun ortalama bir üniversiteye kapağı atıp üniversitede kendini geliştirebileceğin kadar geliştir. Özellikle staj konusuna dikkat et, sağlam referanslar sana daha güzel kapılar açar.

Benim şuan ki aklım olsa üni okumam. Ama şuan ki bilgi birikimim, çevrem, sosyal hayatım vs üni sayesinde oldu.

Kendi kendini geliştirmen mümkün. Eğer tanıdığın birkaç bağlantın varsa iş bulmakta zorlanacağını sanmıyorum. Stajyer olarak başlarsın, kendini çok daha iyi geliştirirsin. Şirket sendeki potansiyeli görürse uzun dönem çalışırsın.

Tecrüben olduğu için başka bir iş bulurken yine zorlanmazsın.

Diyelim tanıdığın yok, o zaman kendini göstermen lazım. Github, linkedin en etkili platformlar. Burada yaptığın projeler ile kendini sergilersin.

Başlığın cevabı; evet olunabilir, ama başarılı olanlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı