Üniversite okumak önemli mi?

1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Kısa bir süre önce sınıfımda bir grup oluşturdum ve boş vakitlerimizde oyun yapmaya karar verdik. 5 kişi bile olsak her kafadan bir ses çıkıyor ve senaryo bile yazamıyoruz. Modelleme ve kodlama tarafına girmiyorum bile zaten. Bütün bu uğraşın sonucunda bir de başarı elde etmek apayrı bir şey.

Bu süre içinde de birçok oyuna baktık. Sanırım Türk olarak en güzel örneklerinden biri.

Eki Görüntüle 2204539

Soner Kara'nın yayınlamış olduğu bu oyun.

Bu oyun tek kişi tarafından mı yapıldı bilmiyorum ama bayağı başarılı oyun bunun arabalı versiyonu da vardı fakat Türkiye'den çıkan başarılı oyun bulmak çok zor çünkü neredeyse hiç yok. Arkadaş bunu bilmesine rağmen oyun yapmak çok kolay diyor tuhaf yani.
 

Üniversite okumamış biri kalkıp sana oyun yapacağız ekip kuracağız dese kaç kişi buna katılır beğenmediğiniz 2D oyunlar bile yüksek sayılacak bütçeler ile yapılıyor lütfen bilginiz olmadığı konularda tavsiye vermeyin.

Demeye çalıştığım şey Üniversite okunmadan seçtiği dalda belirli bir başarıya ulaşabilir ve bilgisi varsa hazır assemptlerle oyun yapabilir. Hiçbir şekilde uzun kariyeri olabilir demedim.
 
Üniversiteye gidersem muhtemelen kötü bir yere gideceğim 9. sınıfım şimdiden derslerden bıktım, sınavlar bitti ve ortalamam 70. ortaokulda dersleri sarhoş halde dinleyerek 95 ortalama yapmıştım ama lisede öyle olmuyormuş. Aslında derslerin sıkıcı olması değil de o bilgilerin hiçbir işe yaramayacağı çok koyuyor. Okumaya hevesim falan yok, zaten hayalim restoran işletmek. Maddi durumumuz orta bu yüzden buna biraz umutluyum.

Önceden yazılım yapmak istiyordum fakat ailem buna çok karşı. Üniversite okumadan iş bulabilir miyim? Firmalar üniversiteyi önemsiyor mu? Yazılımcı olursam üniversite okumadan iş bulabilir miyim?
Bir de aklımı kurcalayan bir şey var, insanlar 4 sene okumak yerine neden 4 sene garsonluk yapıp deli gibi para biriktirip kendilerine iş yeri açmıyor ki? Benim atladığım bir şey mi var yoksa üniversite okumak kolay bir şey mi?
4 sene garsonluk yapıp nerede para biriktireceksin. :D Alacağın para maksimum 25.000 TL olur. Anca İngilizce bilirsen, bir şekilde lüks yerlere girersen 40.000-50.000 civarı para kazanırsın. Onu da yapmak kolay değil. Hiçbir şey bilmeyen adamı da öyle yerlerde garson olarak almazlar.

İş yeri açmanın da kolay olduğunu sanıyorsun sen. Yılda kaç tane dükkan batıyor kaç şirket kapanıyor haberin var mı?
İş kurmak her zaman daha riskli daha zordur. İnsanlar risksiz olduğu için bir yerlerde çalışmak istiyor. Büyük risk büyük getiri getirir. Başarılı olursan rahat işin olur istediğin zaman dükkanı açarsın kapatırsın. İyi para kazanırsın. Başarısız olursan batarsın. Şimdiki parayla en kötü 300.000 para kaybedersin.

Üniversite okumadan yazılımcı olunur. Fakat üniversite diploması hala önemli. Şirketler bakar illaki. Kendini geliştirmen öncelikli ama.
Üniversite okumak da bence önemli. Şırnak'da Hakkari'de falan okumazsan kendini sosyal ve mesleki açıdan geliştirme fırsatın oluyor. Veya kendine iş arkadaşı bulabiliyorsun.
 
Üniversite okumadan sosyalliginle büyük bir ekip kurmayı mi düşünüyorsun sermaye yok diploma yok en fazla 10 15 arkadaş toplarsın ilk oyunu bitirirsin satmaz ve dagilirsiniz hayal kurmaya gerek yok.

Büyük hayaller kurması yanlış zaten oyun yapar dedim büyütmeyin.
 
Bak dostum üniversite olmadan yazılımcı olunur ancak diploma önemsiz falan demiyorum. Yine de olunur.

Sen oldun mu peki yoksa dümenden orada burada duyduğun bilgilerle mi konuşuyorsun? Olduysan ve şu anda diplomasız yazılım alanında çalışıyorsan helal olsun.
 
Büyük hayaller kurması yanlış zaten oyun yapar dedim büyütmeyin.

Kardeşim burada seni zorbalamaya çalıştığımızı düşünme amacımız bu değil demeye çalıştığımız biraz araştır ve ona göre tavsiye ver hem de bu düşünce içerisindeysen de gçe olmadan bu düşünceden çık.
 

Geri
Yukarı