Üniversite okumak yerine freelancer tasarımcı olmak

Arkadaşlar merak etmeyin. Ders konusunda olmasa da bu konu da disiplinli olacağıma inanıyorum. Portföy zamanla oluşur diye düşünüyorum. Zaten ilk başlarda cebime giren para harçlık gibi olacak bu sürede iş alıp elimde örnek biriktirebilirim. Ardından zaten geliştikçe zaten dediğiniz gibi müşteri gelir.
Kardeşim geleceğin hakkında bir başkası karar veremez vermemeli. Buna ailen de dahil. Yanlışa çıksa da bu yol senin seçimin sonucu olmalı. Bariz hatalara kafa atmamak şartıyla yön vermelisin kendine. Öte yandan kendine belirlediğin bu alan gerçekten ama gerçekten sana göre hissettiriyorsa bu alanda yapılması gereken her şeye saldır. Bu ülkede diploması olandan yetenek/tecrübe, yeteneği/tecrübesi olandan diploma bekleniyor ki trajikomik bir durum. Bunu söylememin sebebi bazen her ikisine de ihtiyacın olabileceğidir. Mesela ben bilgisayar olsun,ofis programları olsun bu konularda tamamen alaylıyım. Diyeceğim o ki bir alanda iyi olmak önemli ve bunun birçok yolu var. Tasarımcılar bu ülkede çok rağbet görmese de grafik tasarımcı ilanlarına rastlamak mümkün. Asgari ücret zammından önce bir yere başvurumda bazı Adobe programları ile çalışmaları yapabilecek kişi arıyorlardı. O programlarda bilgim sıfırdı ama o zamana göre 6000 TL maaş öneriyordu başvurduğum kişi. Alanda fena sayılmayan kazanç var işin özü. Ama yaşlanana kadar Türkiye'de yapılır mı? Emin değilim.
Teşekkür ederim. İleriki yaşlarda sanırım çok fazla yapamayabilirim veya sıkılabilirim. Bu durumda zaten elimde bir miktar para olacağından, belki kurumsal bir ofis açabilirim veyahut pasif gelir oluşturursam, emekli olup, hayatımın tadını çıkarırım.

Arkadaşlar merak etmeyin. Ders konusunda olmasa da bu konu da disiplinli olacağıma inanıyorum. Portföy zamanla oluşur diye düşünüyorum. Zaten ilk başlarda cebime giren para harçlık gibi olacak bu sürede iş alıp elimde örnek biriktirebilirim. Ardından zaten geliştikçe zaten dediğiniz gibi müşteri gelir.

Teşekkür ederim. İleriki yaşlarda sanırım çok fazla yapamayabilirim veya sıkılabilirim. Bu durumda zaten elimde bir miktar para olacağından, belki kurumsal bir ofis açabilirim veyahut pasif gelir oluşturursam, emekli olup, hayatımın tadını çıkarırım.
O dediğin şeyleri yapman için elinde çok ciddi para olması lazım. Garanti gibi görüyorsan yanılıyorsun. Hayat farklı şeyler getirir bütün planların biter. Hastalık olur, evlilik olur vb. Bunlar bu ülkede servet gerektirdiği için birikim yapmak bu alanla imkansıza yakın.

O dediğin şeyleri yapman için elinde çok ciddi para olması lazım. Garanti gibi görüyorsan yanılıyorsun. Hayat farklı şeyler getirir bütün planların biter. Hastalık olur, evlilik olur vb. Bunlar bu ülkede servet gerektirdiği için birikim yapmak bu alanla imkansıza yakın.
Para biriktirebilirim, gelen parayı da kar getirecek bir şeye yatırabilirim. Hastalık durumu illaki etkileyecektir. Ancak evlilik olacağını sanmıyorum. Garanti değil :D küçükken ailem fakirdi. Yokluk görmesem de minimum şartlarda yaşamıştık bir süre.

Para biriktirebilirim, gelen parayı da kar getirecek bir şeye yatırabilirim. Hastalık durumu illaki etkileyecektir. Ancak evlilik olacağını sanmıyorum. Garanti değil :D küçükken ailem fakirdi. Yokluk görmesem de minimum şartlarda yaşamıştık bir süre.
Allah yolunu açık etsin. Hayat bu işte. Gerçekten çok fazla ihtimal var.

Zamanla oluşmaz. Tasarım arayanlar öncelikle örneklere bakar. Elinde örnek olmadan ilk işi nasıl alacaksın? Diyelim ilk işi aldın ve örnek olarak sergiledin, yine elinde tek bir örnek olacak. Göz doyurucu bir portföy tasarım alanının kapısını açan tek şeydir. Kimse ne okuduğunda bakmaz, kimlerle çalıştığına ve/veya ortaya ne koyduğuna bakar. Logo ve banner işlerine girmek istiyorsan hele elinde bolca örnek olması gerekiyor. Herkesin yaptığı şeyleri yaparsan asla tutunamazsın. Eşsiz şeyler üretmelisin.

@simplified.erdem hocam durum nedir? Bende 10. sınıf öğrencisiyim sınıfta kaldım açığa geçeceğim bu tür şeylere başlamak istiyorum ayrıca kendi tekstilimizde çalışıyorum fakat babam tam olarak güven vermiyor ne yapacağım hakkında kararsızım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı