Üniversite okunmalı mı?

cemobabo

Centipat
Daha fazla  
Lise elektrik elektronik bölümü okuyorum. Derslerle çok aram yok. Temelim de yok. Sizce okumalıyım üniversite?

Bir yerlere gelme hedefiniz varsa. Gelecekte ne yapacaksınız bunları düşündünüz mü?

Bu devirde lise mezununu yetersiz kalıyor böyle bir bölümde okuyorsan en az 2 yıllık okumalısın benim ortaokulda diploma notum yetmedi bilgisayar veya elektronik istiyordum müdür yardımcısı senden olsa olsa metal işleri öğrencisi olur dedi sonra bir sap olamadım. Geriye bakıp pişman olma.

Bu devirde lise mezununu yetersiz kalıyor böyle bir bölümde okuyorsan en az 2 yıllık okumalısın benim ortaokulda diploma notum yetmedi bilgisayar veya elektronik istiyordum müdür yardımcısı senden olsa olsa metal işleri öğrencisi olur dedi sonra bir sap olamadım. Geriye bakıp pişman olma.
Geriye bakıp pişman olmaktan kastınız ne hocam?

Artık teknik personeller için bile önlisans eğitimi isteniyor.
Yani mesleklerin büyük çoğunluğu için lise üstü eğitim lazım.
Sadece şunu unutmamak lazım üniversite bölümlerinin bir çoğu size meslek kazandırmaz, meslek ünvanı da kazandırmaz sadece size belirli bir alan ile ilgili uzmanlık kazandırmayı amaçlar.
Üniversite her türlü lazım lakin belirli bölümlerin sizin istihdam edilmenize katkıda bulunma olasılığı çok daha düşük; bunu unutmayın.

Şu dönemde üniversite okumuş öğretmenler bile kasiyerlik yapıyorken lise mezunu vasıfsız birini anca inşaatta amale olarak çalıştırırlar. En azından git 2 yıllık elektirik varsa git onu oku aklın varsa azıcık bir şeyler öğrenmeye çalış. Bunu diyorum çünkü benim ailemden biriside elektirikçi. Maraş depreminde günlüğü 2 bin liradan, 3 bin liradan insanlar elektirikçi arıyordu, gitmek istemedi oradaki kaostan dolayı. Sırada garanti olarak istanbul depremi söyleniyor.

Dediğim gibi vasıfsız birisini kimse istemez ancak iki yıllık bile okusan böyle krizlerde iş görürsün.

Bu gidilecek üniversiteye, okunacak bölüme bağlı bir durum. Elbette büro yönetimi okunmaz, ancak tıp gibi sağlık alanında (sağlık dememin sebebi puanı yüksek, herkes giremiyor.) Veya iş yapan mühendislik alanları vesaire olabilir.

Ancak insanlar üniversiteye yanlış gözle bakıyor bence. Üniversite artık okuduğunuz bölümden iş bulmanızın çok zor olduğu bir yer. Ama üniversite okumadan da olmaz çünkü sistem sizi zorla üniversite okumaya itiyor. Ben de isterim elektriği üniversite okumadan öğrenip işe başlamak ancak her yer üniversite mezunu istiyor. Çorbada payınız olsun istiyorsanız üniversite okumak şart. Devlet baba bile her türlü asker, polis, düz memur alımlarını 2 veya 4 yıllık üniversite mezunlarından almaya başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı