Üniversite okunmalı mı?

İyi gunler. Su YKS denen illete tekrar hazirlaniyorum bu sene hem staj hem de berbat bir donem gectigi icin ne dogru duzgun calisabildim ne verim alabildim. Liseden elektrik mezunuyum alanimi seviyorum ama icimden bir histe tanidiklarin yaninda sanayiye gidip bir isi ogrenmek istiyor ne kadar zor olsa da. Şu an acayip ortada kaldim eger ki universiteye gecersemde 2 seneden ustunu okumayi dusunmuyorum. Boyle bir egitim sisteminde benim dusunceme gore nereye girecegimizin bir sene boyunca bir kagitla belirlenmesi bana saçma geliyor onemli olan el becerisi degil mi sizce? Itiraz edenler olabilir hak veririm ama durum boyle bu ulkede. Daha once bu yollardan gecenler bilgi saglayabilir mi acaba? Yazmak icin yazmayalim. Derslerimde hiçbir sıkıntı yok lisenin her senesini belgeyle gectim kalmadan etmeden ama icimde bir yilmislik var artik okuma hevesim kalmadi.

Son düzenleme:
Heves yoksa işkenceye dönüşür. Senin ne istediğine bağlı ama 2 senelik bile sabrını zorlayacaktır. Mentali iyi olan adama göre biryer bence üni iyi hissetmiyorsan katlanamıyorsun cidden.
Boyle bir sistem de bana gore bi anlami yok hocam o kadar ugras calisin sonucu bir halta yaramayan diploma ve bunun ustune acikta kalirsan vay haline o zaman.

Hevesin yoksa meslek edinmeni sağlayacak 2 senelik oku bence. Elektrikle alakalı şeyler önerimdir. Lisans okuman işkenceye dönebilir bırakma ihtimalin yüksek.

Bende lisede elektrik elektronik bölümünden mezun oldum hem sanayide çalıştım kendimi oto grubunda geliştirdim hem 2 yıllık elektrik elektronik bölümünü okudum istersen ikisini birlikte de yürütürsün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı