Üniversite okunmalı mı?

Burakyilma

Centipat
Daha fazla  
Üniversite okumalı mıyım? Eğer okuyacaksam -ki öyle görünüyor- ben 9-5 çalışmak istemiyorum. Sadece para kazanayım yeter benim için. Zaten ondan sonra hayatımı yaşarım. Ne gerek var şu bir kere geldiğimiz dünyada strese, sınava? Sizce okumalı mıyım?

Sana, okuyacağın bölüme, beklentilerine bağlı. Ancak ülkenin şu şartlarında, hayır.

Üniversite okumalı mıyım? Eğer okuyacaksam -ki öyle görünüyor- ben 9-5 çalışmak istemiyorum. Sadece para kazanayım yeter benim için. Zaten ondan sonra hayatımı yaşarım. Ne gerek var şu bir kere geldiğimiz dünyada strese, sınava? Sizce okumalı mıyım?

9-5 çalışmak senin elinde olan bir şey. Bölümüne ve ne istediğine bağlı olarak oku diploman olur oda işe yararsa tabii. Ben işe girmek için okuyorum yoksa zerre umurumda değil.

Okumak istiyorsanız teknikerlik bölümlerinden yapabilirim diyeceğiniz bir bölümü okuyabilirsiniz.

Hocam hiç öyle bir şey olur mu sizin aradığınız şey yattığınız yerden para kazanmak.

En başarılı olacağın iş, ilgilendiğin, onun için emek harcarken yorulmadığın aksine mutlu olduğun iştir. Ne okursan oku, ne işe girersen gir, dönüp ilgi alanına meylediyorsun. Bu yaşta neyi sevdiğini bilebilir misin bilmiyorum. Ama neyle ilgileniyorsan, onun bölümünü oku ve okurken o işin de içine gir. Ve okumanı da girdiğin işe göre şekillendir. Seçeceğin dersler, yan dal veya mastır. Özetle okuduğun şey sana bir şey kazandırsın ki yaptığın işte en iyilerden ol.

Üniversite mümkünse okunmalı.
Sadece ilerideki meslek olarak bakılmamalı iyi bir bölüm ve üniversite kazanırsan gitmelisin çünkü üniversitede eğitimden çok yaşam hakkında daha çok bilgi sahibi oluyorsun özellikle aile evinden gidip kendi yaşamını kurduğun zaman çok fazla tecrübe kazanmış oluyorsun yeni arkadaşlıklar kuruyorsun belki hayatının en eğlenceli yıllarını geçirmiş oluyorsun fakat bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Okuyacaksam yüksek hedefim var İTÜ bilgisayar gibi ama acil karar vermem lazım çünkü cevap evetse böyle bir hedef için şu anda çalışıyor olmam lazım.

Yaşın 18 ise bence oku güzel bir üniversitede güzel bir bölüm iyi olur.

En basitinden yurt dışında güzel bir iş'e sahip olursun garanti para gelir sana sonra sevdiğin alanla ilgili işlere girersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı