Üniversite okunur mu?

• Konuyu başlatan Hakka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 896
Düz yazacağım kimse ters tarafından anlamasın.
Kim olarak yazıyorum, normal-normal altı bir mahallede doğup büyümüş, annesi bankacı, babası memur, Fransız koleji bitirmiş (orta ve lise), sonrasında üniversiteye girip 3 sene gidip-gelmiş, bırakmış, afla üniversiteye dönüp bir sene daha gidip yine bırakmış biriyim.
Yaşım 50'ye geldi, hala orta ve lise arkadaşlarım ile samimiyim. Üniversiteden görüştüğüm hiç kimse yok.
Şimdi ben gördüklerim içinde en yüksek seviyeyi orta ve lisede buldum (özellikle insani gelişim, görmüş-geçirmişlik anlamında). O yüzden o kişilerle devam ediyorum hayatıma.
Üniversitede karşılaştıklarım daha alt seviyede olduğu için bana hiç bir şey katmadığı gibi sıkıldım, bir türlü devam edemedim üniversiteye.
Bununla birlikte "iyi üniversite" ve "iyi bölümlere" giden lise arkadaşlarım da bizleri aştı.
Toparlamak gerekirse: sen tut ki 10 üzerinden 5'sin. Eğer 6-7'lik bir üniversiteye gidersen sana esas faydası diploma değil, yaşam kalitenin artması olur. Ki bu muhteşem bir şeydir. Ders haricinde fikir kulüpleri, sanat kolları, dağcılık vs. vs. vs. gibi şeyler üniversitede çok daha kolay mesela. Kendini geliştirme şansı bulup üniversitede kendini bulursan çevren tamamen orası olur hayatının kalanında.
Buradan da geliyoruz şuna: aynısını üniversiteye gitmeden de yapabilirsin. Mesela satranç kulübüne üye olursan karşılacağın kişileri düşün.
Bana soracak olursan esas fark yaratan, kişinin kendi kararı. "Gelişeceğim, kendimi aşacağım." dersen, çalışırken de yaparsın. Senin haricinde kimse engel olamaz buna.
+
Kendi işin olması her zaman daha iyidir bu arada. Yapabiliyorsan üniversite+iş.
Yapamıyorsan önce iş, sonra üniversite hedefin olsun. Ama üniversite en fazla 23-34 yaşındayken başlanırsa azami keyifli olur.
Hayata hoş geldin, zor çünkü sen neye karar verirsen, sen ne yaparsan o olacak :)

Liseyi bitirip bir işte ustalaşmak bir zanaat yapmak mı? Üniversitede 4 yıl ilgim olan bölüm okumak mı? Günümüz ekonomisinden ve üniversiteye giden işsiz kalır düşüncesinden dolayı sürekli kendime sorduğum bir soru. Sizce artık Türkiye'de üniversite okumak mı önemli yok bir işte usta olup tamamen ona odaklanmak mı daha iyidir. Nedeni ile fikrinizi belirtirseniz güzel olur.

Amacın çok para kazanmaksa üniversitede çok iyi bir bölüm okumadığın sürece anlamsız bir işin ucundan tutsan 2 3 senede ustası olursun iyi de kazanırsın ama rahat bir çalışma ortamın olmaz günde 12 13 saat çalışırsın sosyal hayatın biter falan ama parayı kazanırsın.

Kendim üzerinden örnek vermek istiyorum hocam bu sorunuza. Ben lise mezunuyum ve hidrolik pnömatik işi yapıyorum, kardeşim ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Uluslararası ilişkiler bölümünü okudu. Ben haftada 6 hatta bazen 7 gün çalışıyorum o hafta sonları izinli, ben günde 12-13 saat çalışıyorum o sabah 9 akşam 6 çalışıyor, ben kafama göre dükkanı kapatıp veya bırakıp hastalığımı bile yaşayamazken o istediği zaman iznini alıp tatilini yapabiliyor, ben dükkandaki çay ocağından tut da çeklerin ödenmesine kadar düşünürken o sadece kendisine verilen görevi yapıyor. Demem o ki eğer rahat bir hayat istiyorsanız bunun aracı kesinlikle para değil, eğer parayı çok seviyorsanız da yaşayacağınız aşırı zorluklara şimdiden hazırlanın derim.
Para ana plan olmamalı, Bir kere geliyoruz bu hayata refah içerisinde yaşamak daha önemli. Sosyal hayat olmadan ne kadar kazanırsan kazan mutlu olmak imkansız. Değerli abim hayatında başarılar ve mutluluklar seni bulsun inşallah.

Liseyi bitirip bir işte ustalaşmak bir zanaat yapmak mı? Üniversitede 4 yıl ilgim olan bölüm okumak mı? Günümüz ekonomisinden ve üniversiteye giden işsiz kalır düşüncesinden dolayı sürekli kendime sorduğum bir soru. Sizce artık Türkiye'de üniversite okumak mı önemli yok bir işte usta olup tamamen ona odaklanmak mı daha iyidir. Nedeni ile fikrinizi belirtirseniz güzel olur.

Şu işiz kalma saçmalığını artık argüman olarak vermeyin. İyi bir üniversiteden iyi bir ortalamayla mezun olan birisinin işiz olması tamamen kendi tercihidir zart zurt üniversite zurt bölüm okursanız zaten de işiz kalırsınız bu da çok normal burası ab değil herkes istediği işi iyi fiyata yapsın gerçekler ağır basıyor maalesef.
Buradaki hedefin ne yapmak istediğin usta olmak istiyorsan farklı okuma o zaman.
Mühendis olup savunma sanayi yurt dışında çalışmak istiyorsan o zaman paşa paşa yüksek not alıp üniversiteye gireceksin kardeş kaçış yok yani.
Bugün en dandik en cahil adamların bile çalışarak üniversiteye gittiği ortamda senin üniversiteye gitmemen kendine yazık etmen demektir şuanı düşünme 10 sene ileriyi düşün.
Liseye geçiceksen de meslekde oku Erasmus yap kendini geliştir YKS gir MTOK'den iyi bir üniversiteye girersin
Diyeceklerim bunlar okuyana adam gibi okuyana fayda sağlar.

Amacın çok para kazanmaksa üniversitede çok iyi bir bölüm okumadığın sürece anlamsız bir işin ucundan tutsan 2 3 senede ustası olursun iyi de kazanırsın ama rahat bir çalışma ortamın olmaz günde 12 13 saat çalışırsın sosyal hayatın biter falan ama parayı kazanırsın.
Ortalama bir maaş ve kaygısız yaşam yeterli aslında, Para ana plan değil benim için.

Şu işiz kalma saçmalığını artık argüman olarak vermeyin. İyi bir üniversiteden iyi bir ortalamayla mezun olan birisinin işiz olması tamamen kendi tercihidir zart zurt üniversite zurt bölüm okursanız zaten de işiz kalırsınız bu da çok normal burası ab değil herkes istediği işi iyi fiyata yapsın gerçekler ağır basıyor maalesef.
Buradaki hedefin ne yapmak istediğin usta olmak istiyorsan farklı okuma o zaman.
Mühendis olup savunma sanayi yurt dışında çalışmak istiyorsan o zaman paşa paşa yüksek not alıp üniversiteye gireceksin kardeş kaçış yok yani.
Bugün en dandik en cahil adamların bile çalışarak üniversiteye gittiği ortamda senin üniversiteye gitmemen kendine yazık etmen demektir şuanı düşünme 10 sene ileriyi düşün.
Liseye geçiceksen de meslekde oku Erasmus yap kendini geliştir YKS gir MTOK'den iyi bir üniversiteye girersin
Diyeceklerim bunlar okuyana adam gibi okuyana fayda sağlar.
Yorumun bana motivasyon oldu çok teşekkür ederim, Bence de sırf okumak için okunursa bir şey olunmaz.

Bir de şu para saçmalığını da geçin artık 2 yıl sürünürsün bir işde asgari alırsın üstü alırsın sonra da yükselirsin zamanla her şey sevdiğin işi yaparken alıcağın keyfi düşünmek lazım herkes böyle yerlerden geçiyor düşükten yükseğe doğru CV'de böyle yazılır zaten.
Hedeflerin yüksek se kardeşim otur çalış buranın özeti bu ben suadiye de ben kadıköyde lüks hayat yaşıyım diyorsan konfor içinde aylık yüksek maaş alıyım diyorsan bunun yolu %75 üniversitededir.%25 de ticaret zart zurt yani ondada parası olmayan adam dediğim gibi kolay kolay yükselemez

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı