Üniversite okurken tekrar girilen YKS puanıyla yatay geçiş nasıl yapılır?

brsyldrm_24

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bu sene pek istemediğim bir puan geldi ama mezuna kalmak da istemiyorum. Bu sene bir üniversiteye girsem seneye tekrar YKS'ye girip aldığım puanla yatay geçiş yapabiliyor muyum? Aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba bu sene pek istemediğim bir puan geldi ama mezuna kalmak da istemiyorum. Bu sene bir üniversiteye girsem seneye tekrar YKS'ye girip aldığım puanla yatay geçiş yapabiliyor muyum? Aydınlatırsanız sevinirim.
Hayır.Yatay geçiş dediğiniz gibi olmuyor dostum.Sen bu sene aldığın puan ile üniversiteye yerleşiyorsun.Yatay geçiş yapacağın zaman onun belirli şartları oluyor eğer o şartları sağlıyorsan sınava girdiğin sene puanın hangi üniversite ve bölüme yetiyorsa o puanla birlikte tercih yapıyorsun.

Hayır. Yatay geçiş dediğiniz gibi olmuyor dostum. Sen bu sene aldığın puan ile üniversiteye yerleşiyorsun. Yatay geçiş yapacağın zaman onun belirli şartları oluyor eğer o şartları sağlıyorsan sınava girdiğin sene puanın hangi üniversite ve bölüme yetiyorsa o puanla birlikte tercih yapıyorsun.

Peki seneye elde ettiğim okul puanıyla geçiş yapabiliyor muyum?

Yatay geçişte YKS tercihin aksine sıralamanız değil aldığınız puan önemlidir.Kesin geçiş yaparsınız demek doğru olmaz çünkü yatay geçişte kontenjanlar farklı oluyor.

Iki çeşit yatay geçiş var. Birinci herkesin bildiği ortalamayla olan, ikincisi ek madde 1 dediğimiz myp ile olan. Eğer ilk yöntemle yapacaksan en az 1 sene okuman ve ortalamanın yüksek olması lazım, ayrıca ders kredilerinde belli bir aritmetiği yakalama şartı var. Ikinci yöntemde, sınava yerleştiğin seneki puanın gitmek istediğin yere eşit veya yüksekse geçiş yapabilmeni sağlıyor. Bunlar dışında yatay geçiş yapamazsın.

Eğer hazırlık okumaz ve birinci sınıf ortalamanla geçiş yapmak istersen, evet yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı