Üniversite sınav başvuru formundaki fotoğraf güncellenir mi?

LiquiduS

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
17
Merhaba. Bu sene üniversite sınavına gireceğim. Sınava başvurumu yaptım fakat kimlik fotoğrafım 7 senelik bir fotoğraf. Kimliğimi değiştireceğim fakat sınava daha önce başvuru yaptığım için fotoğrafı değiştirememe ihtimalim var mı merak ediyorum. Kimlik ile sınav başvuru fotokopisindeki fotoğrafı aynı yapabilirim değil mi? ÖSYM'den güncelleniyor otomatik olarak fakat başvuru formu için aynısı geçerli mi bilmiyorum.
 
AİS'e girdikten sonra fotoğrafımı MERNİS'den al gibi bir seçenek var onu kullandığında fotoğraf da değişir de çok sıkıntı yapma kendine. Formdaki fotoğrafla kimlikteki fotoğraf aynı olmasa bile ikisi de sensin sonuçta. Sınavına engel değil. Zaten sınava giriş belgeleri sınavdan birkaç gün önce sisteme yükleniyor. Yeni fotoğrafınla yüklenir kuvvetle muhtemel.
 
Benim ÖSYM başvuru formumdaki fotoğraf müdür yardımcısının webcamiyle çekilmişti. Kimliğimde her zaman farklı fotoğrafım vardı ve bir sorun yaşamadım. Sonrasında kimlik yenileyince bilgileri güncelleyip değiştirebildim.
 
Aynı durumu kız arkadaşım da yaşadı. Kimliğin sana teslim edildikten bir süre sonra başvuru formundaki resim değişecektir.
 

Geri
Yukarı