Üniversite sınavı kalkar mı?

@Lintos, kaldı ki eşitsizlik çözülmeyecek. Her yere üniversite açmakla uğraşıyorlar sadece.

@Teknocuk, sonra torpiller havada uçuşur. Kaldı ki bu sistemde bile uçuşuyordur.

Eğitimde eşitsizlikten işlevsizliğe dair çok şey var ama bu sistemin kalkacağını sanmıyorum. Herkes üç maymunu oynuyor. Biliyorlar onlar da sorun olduğunu ama görmezden geliyorlar bilerek.

Üniversiteye gidip kültürsüz, bilgisiz o kadar insan var ki. Tek başarısı "belli bir sürede belli sayıda soruları çözmek" olan insanları üniversiteye alırsanız; kültürsüz, ezbere dayalı sistemi geliştirmiş olursunuz. Avrupa'daki eğitim sistemine baktığınız zaman öğrencilerin, hem akademik hem de kültürel olarak başarılı olduğunu görürsünüz.

Bizim eğitim sisteminin tek amacı akademik başarı peşinde koşmak. Bu yüzden ülkemizde girişimci vb. 21. yüzyıl mesleklerini yapan insan sayısı oldukça az.

Sadece üniversiteye gitmek sizi geliştirmez, herkesin üniversite okumaması lazım zaten. Kendinizi geliştirmediğiniz sürece isterseniz en iyi üniversiteyi okuyun, bir şey değişmez. O yüzden akademik başarı yapmak istiyorsanız yapın ama kendinizi geliştirmeyi unutmayın. Yoksa sadece ezberi bilgiler bilen birer robota dönüşmekten başka bir amacınız olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı