Üniversite sınavı stresinden ölmek üzereyim

Gollum

Hectopat
Ben 10. sınıfım stres yüzünden LGS'de matematik sırasında titreyip ağlayıp 400 puanla tamamladım, puanlı okula gidemedim. (%13'e girdim) 88 ortalama ile alan bir liseye yerleştim. Üniversite sınavı stresi beni çok kötü etkiliyor. Başarmak istiyorum, fena bir öğrenci değilim ortalamam 90 civarında gezer ama 9. sınıfta 80 ile tamamladım. 2. dönemim hiç yok gibi bir şey. Ders çalışmayı da bilmiyorum, hiç oturup da 4, 5 saat çalışamadım çalışanlara çok imreniyorum. Bu stresi nasıl yeneceğim?

Son düzenleme:
Rahat olarak. Çok takılıyorsun gerçekten. Gerekli çalışmayı yaptığında neden strese giresin ki?

Son sınıf öğrencisi olarak çok rahat çalışırım. Ve sen daha 10. sınıfsın. Okul konularına iyi çalış.

2023'te başarılar dilerim.

Turkiye'de universiteyi duzgun bir yerde okumadiktan sonra kazanmanin anlami yok. Sinav stresi seni etkisi altina aliyorsa kaybetmeye mahkumsun. "Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir." -Mustafa Kemal ATATÜRK

1600374632131.png

Ben de 9. sınıfa yeni geçtim fakat lgs sınavında da öyle felaket iyi şeyler yapamadım. Ancak bir önerim var. Teknolojiden uzaklaşmak, online dersleri dinlerken arkada başka şeylerle uğraşmamak benim önerilerim 10. sınıftan çalışmaya başlayabilirsin sonuçta erken kalkan yol alır.

Bu saçmalığı yeni geçmiş biri olarak stres iyi, ancak seninkisi panik seviyesinde ve asla iyi değil. Tamamen rahat olma, stres yap. Ama bu stres seni çalışmaya yönlendirecek, seni kamçılayacak bir stres olsun. Yapacağına inan ve çalışmaya başla. 4-5 saat çalışanlara imreniyorum demişsin, yarından başla. Yarın 1 saat çalış, ertesi gün 1 saat 5 dakika, sonra 1 saat 10 dakika diye diye git, bunu yapmayı başarırsan bir bakacaksın kendiliğinden 5-6 saat çalışıyorsun ve sınav notların uçmuş.

Çalışarak yeneceksiniz. Hem üniversite sınavında elde dilecek başarının not ortalamasıyla uzaktan yakından alakası yok, kendinizi bu nedenden dolayı üzmenizin gereği de yok. Daha sınav için hiç de geç değil. Son iki seneyi sıkı tutun yeter.

!0. sınıf stres için çok erken. Ben 11. sınıfım arkadaşlarım her akşam bir yerde geziyor. Ben öyle değilim. Günde 3, 4 saat civarı çalışırım. Ama bu yetmez. Pat diye 4, 5 saat çalışamazsın zaten. Kademe kademe olacak bir şey bu. Stres yapma, önüne ve dersine bak.
Edit: Şu dönemde hazır evdeyken ders çalışma ortamı daha iyi olacaktır. Bu avantajı değerlendirmek de önemlidir.

1ben 10. sınıfım stres yüzünden LGS'de matematik sırasında titreyip ağlayıp 400 puanla tamamladım, puanlı okula gidemedim. (%13'e girdim) 88 ortalama ile alan bir liseye yerleştim. Üniversite sınavı stresi beni çok kötü etkiliyor. Başarmak istiyorum, fena bir öğrenci değilim ortalamam 90 civarında gezer ama 9. sınıfta 80 ile tamamladım. 2. dönemim hiç yok gibi bir şey. Ders çalışmayı da bilmiyorum, hiç oturup da 4, 5 saat çalışamadım çalışanlara çok imreniyorum. Bu stresi nasıl yeneceğim?

Ben 12'yim bu katar strese girmiyorum. Sakin ol paşam 2 yılın var daha.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı