Üniversite sınavına sıfırdan hazırlanmak için açığa geçilir mi?

kadir usburak

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller, ben 17 yaşındayım ve 12. sınıf oldum ama ilk okuldan sonrası ben de yok ve üniversite sınavına da girmem lazım, okumam lazım açığa alıp dershaneye gidip 2 sene hazırlanmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir yol mu, ne yapmalıyım?

Şöyle söyleyeyim sınavların kopyayla dersler boş geçtiği bir düzen, çıraklık eğitimindeyim 4 gün iş 1 gün okul.
O zaman bence açığa geçin derim. Dershaneye giderek süreci iyi yürütebilirsiniz. Onun dışında hedefinizi bilmiyorum ama disiplinli çalışarak belki 1 yılda bile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Açığa geçtiğinde kredinin yeticeğine eminsen geç gitsin ama kredini ilk hesapla anladığım kadarıyla meslek lisesinden çıraklığa geçmişsin kredin yetmeyebilir 12. 1.döneme.

Merhaba, okul birinciliği gibi bir avantajınız yoksa açık liseye geçmenizi tavsiye ederim. Açık lisede kendinizin patronu oluyorsunuz yani zaman kontrolü tamamıyla size kalıyor. Eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız açık lise kesinlikle faydalı olacaktır, okul sınavlarıyla uğraşmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı