Üniversite sınavında iyi bir sıralama yapmak için ne yapmalıyım?

Daha fazla  
Merhaba. Bu sene 9. sınıfa geçtim proje okulu Anadolu lisesine gidiyorum. Yaklaşık bir 435 puan yaptım LGS'den. Ancak üniversite sınavı için lisenin önemli olmadığını kişinin çalışması olduğunu biliyorum. 11. sınıfta dershaneye mi başlayayım? 10. sınıfta özel derslere mi başlayayım? Durumumuz şükür ki iyi. Bana bu konuda öneri verirseniz sevinirim. Hedefim ODTÜ, İTÜ gibi üniversiteler 65 binden aşağı sıralama yapmak istiyorum. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematiğini iyi tut derim, matematiğin her şey olduğunu söyleyebilirim.

Matematiğim çok iyidir. En sevdiğim ders AYT de birkaç tane soru vardı sanırım basit olan 7 tane soruyu çözdüm. Onun dışında öneriniz var mı? 9. sınıfta bu kadar çalış 10 da ders al diye vs.

Bence dershane tarzı şeyler İstanbul Ankara ve İzmir dışında zaman kaybı. Ülkedeki en iyi beyinlerin olduğu dershaneler yazılırdım bu 3 büyük şehirde yaşasaydım. Asıl soruya gelirsek her sınıfın iyi şekilde çalışılması lazım. Ayrıca Türkçe paragraf ve matematik problemleri hiç aksatılmadan çözülmeli(yaz tatilleri dahil).

9. sınıfta yapmanız gereken tek şey okuldaki derslere odaklanıp okul sınavlarından yüksek not almaktır. Çünkü okul sınavlarından aldığınız notlar üniversite sınavında karşınıza cikacak. Ekstra bir çalışma yapmaniza gerek yok. 10. sınıf da keza öyle. İdeal çalışma için 11. sınıfta TYT çalışmaya başlanabilir. Dershane veya özel ders biraz tercih meselesi ama 9 ve 10. sınıfta buna gerek yok. Şimdiden bunu dusunmenize gerek yok.

Genel tavsiye vermek gerekirse seçeceğiniz alan fark etmeksizin Türkçe ve Matematik hayatı rol oynuyor. Matematik ile aranızı iyi tutun ve bol bol soru çözün. Türkçe içinse düzenli olarak faydalı kitaplar okumanızı öneririm. 5-10 dakika olsun okuyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı