Üniversite tercihte nasıl bir adım izlenmeli?

metehandal

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ağrı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
asdsadsad.PNG

Bildiğiniz gibi üniversite sonuçları açıklandı ve benim sonucum da bu şekilde geldi. Tercih konusunda nasıl bir adım izlemeyelim? Her türlü önerilerinizi bekliyorum, iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, tercih kılavuzları açıklandığında hedeflediğin bölümleri ve üniversiteleri takip et. Kaç sıralama ile alıyor, kontenjanı ne kadar hepsini kontrol et ona göre tercihlere üniversiteleri yaz. Sıralaman 500 bin diyelim. 450 bin sıralama isteyen okulları da ekleyebilirsin tercih listesinin sonuna doğru. Kontenjanı dolmamışsa eğer çünkü seni alabilir. Şahit oldum 200 bin sıralama ile 170 bin isteyen fizyoterapiye girdi arkadaşım. :)

Dostum, tercih kılavuzları açıklandığında hedeflediğin bölümleri ve üniversiteleri takip et. Kaç sıralama ile alıyor, kontenjanı ne kadar hepsini kontrol et ona göre tercihlere üniversiteleri yaz. Sıralaman 500 bin diyelim. 450 bin sıralama isteyen okulları da ekleyebilirsin tercih listesinin sonuna doğru. Kontenjanı dolmamışsa eğer çünkü seni alabilir. Şahit oldum 200 bin sıralama ile 170 bin isteyen fizyoterapiye girdi arkadaşım. :)
Sence ne okumalıyım günümüz şartlarında?

Sence ne okumalıyım günümüz şartlarında?
Ülkemizin eğitim koşullarında ne kadar doğru olur bilemem ama Bilişim Mühendisliği önü açık bölümler arasında. Bunların bir önemi olmamalı aslında siz geleceğinizi düşünüp çalışmaktan zevk alacağınız bölümü seçmelisiniz. İleride pişmanlık içerisinde okumasaydım bu bölümü demenizi istemem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı