Üniversite terk birisi ne iş yapabilir?

gomunodeniz06

Centipat
Hacettepe'de tercümanlık bölümündeydim. Öğretmenlerden, arkadaşlardan ve derslere olan ilgisizliğimden dondurdum ve geri gitme düşüncem yok.
YKS de aslında sayısaldan girmiştim 85 bin yaptım, dilden 2 bin yapınca dilden tercih yapmıştım.

Tekrar üniversiteye gitme şansım yok.

Hayatımdaki en düşük noktadayım, 3 defa şehir değiştirdim hiçbir arkadaşım yok, internet bağımlısıyım, psikolog/psikiyatriste verebilecek param yok, ailemle aram kötü 3 ay içerisinde toparlanmazsam evlatlıktan red edilebilirim.

İngilizcem C1, matematik ve bilgisayardan anlıyorum aslında lisede temel kodlama dersi falan almıştım ama kodlama dili bilmiyorum, yazılım vs öğrenmem zor değil aslında ama şu anki vakit sınırlamamla beraber elime para geçecek hale gelmem mümkün değil gibi. 3 ay içerisinde bir şey yapamazsam da intihar edeceğim gibi gözüküyor. Hızlı şekilde asgari ücret ve üzeri para kazanabileceğim bir şey yapmam lazım kısacası.

İş önerilerinizi bekliyorum.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum yaşınızı da bilmiyorum ama bu durumda olanlar genelde garson, valelik gibi işlerde çalışıyorlar. Bir yerde garsonlukla işe başlanabilir. Turistik bölgedeyseniz eğer, c1 ingilizce sayesinde normale göre daha rahat iş bulursunuz.

Bu sekilde yazilima bulasmani onermem. Kolay olmadigi gibi para icin yapilacak meslek de degil. Dil biliyorsan yaz mevsimi geldi. Turizm sirketlerinde, otellerde veya tur sirketlerinde 5-6 aylik bir is ayarlayabilirsin. Asgari ucretin uzerinde ucret kazanirsin, Ekim ayina kadar calissan epey bir miktar biriktirirsin. Sonrasinda da okulunu bitirmen senin icin daha iyi olur. Okulu bitirdikten sonra o isi yapmayabilirsin ancak elinde diploman olmasi sana secenek saglar.

Hacettepe'de tercümanlık bölümündeydim. Öğretmenlerden, arkadaşlardan ve derslere olan ilgisizliğimden dondurdum ve geri gitme düşüncem yok.
YKS de aslında sayısaldan girmiştim 85 bin yaptım, dilden 2 bin yapınca dilden tercih yapmıştım.

Tekrar üniversiteye gitme şansım yok.

Hayatımdaki en düşük noktadayım, 3 defa şehir değiştirdim hiçbir arkadaşım yok, internet bağımlısıyım, psikolog/psikiyatriste verebilecek param yok, ailemle aram kötü 3 ay içerisinde toparlanmazsam evlatlıktan red edilebilirim.

İngilizcem C1, matematik ve bilgisayardan anlıyorum aslında lisede temel kodlama dersi falan almıştım ama kodlama dili bilmiyorum, yazılım vs öğrenmem zor değil aslında ama şu anki vakit sınırlamamla beraber elime para geçecek hale gelmem mümkün değil gibi. 3 ay içerisinde bir şey yapamazsam da intihar edeceğim gibi gözüküyor. Hızlı şekilde asgari ücret ve üzeri para kazanabileceğim bir şey yapmam lazım kısacası.

İş önerilerinizi bekliyorum.

Yazılıma merakın varsa eğer seviyorsan yarı zamanlı bir iş bulup kalan vaktinde yazılım öğrenebilirsin ama yazılımda kolay değildir iyi bir yazılımcı olmazsan para bile kazanamazsın eğer ki iyi bir yazılımcı olursan paraya para demezsin. Sevmiyorsan kodlamayı girişme bile. Yazılımcılığın parası yüksek diye girenler bir şey yapamadan çıkıyor zamanları da heba oluyor. Seviyorsan kodlamaya giriş derim yarı zamanlı bir işle.

Yarı zamanlı iş garsonluk kasiyerlik dışında ne olabilir? Ve çevremdeki bireysel işletilen yerlere gidip eleman arıyor musunuz diye sormak dışında nasıl aranabilir?

Eğer bilgisayardan anlıyorsan PC tamircidede çalışabilirsin boş zamanlarında ise direkt yazılım çalışırsın. Şanslıysan adam bile sana yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı