Üniversite yerine yazılıma odaklanılmalı mı?

İşin okulunu okumakla kendi başına öğrenmek aynı şey değil. Bir işe girmek istediğinde diploman olmadığı için muhtemelen ilk elenenlerden olacaksın. Diploma önemli.
Ayrıca iş sadece yazılım öğrenmek ile de bitmiyor. Hiç iş ilanlarına baktın mı? Hiç birinde C# bilsin, iyi yazsın vs. yazmıyor. Bir araştır bak neler istiyorlar. Daha sonrasında yine de üniversiteyi tercih etmezsen senin bileceğin iş.
Ayrıca yazılım sonra da öğrenilir ama üniversiteyi sonraya bırakamazsın.

Screenshot_2021-07-02-23-39-53-895_com.android.chrome.jpg

İşten işe göre değişyor eğer ciddi bir sekilde bilsem ve böylesi bir takım arkadaşları ile takım olup oyun geliştirebilsem benim için çok iyi olur.

Unity'i az çok biliyorum ve kendimi aşırı şekilde verebilsem daha sonradan unreal engine'ye geçicem modelleme falan da yapabiliyorum

Öncelikle selam dostlarım, kardeşlerim, abilerim. Ben 17 yaşında 12'ye geçecek olan bir gencim ve yazılımcı olmak istiyorum fakat şu an okul açılana kadar bir akrabamın yanında çalışıyorum ve okul başlarsa 12. sınıf olarak devam edeceğim. Sizlere sorum şudur:

12. sınıfı açığa alsam ve okul zamana kadar az daha çalışıp işi bıraksam, daha sonra çevrem üniversite sınavına çalışırken ben kendimi yazılıma versem, yani üniversite sınavına çalışmaktansa kendimi geleceğin mesleğine versem sizce olur mu? Sizlere de bir sorayım dedim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler 😊💙
Ben de aynı durumdayım. Sırf ailem okula o kadar masraf yaptı diye, onları kırmamak için üniversiteyi kazanacağım. Zaten yazılım bilgim fena değil, üniversite okurken daha da geliştirebilirim.

Eki Görüntüle 1094278
İşten işe göre değişyor eğer ciddi bir sekilde bilsem ve böylesi bir takım arkadaşları ile takım olup oyun geliştirebilsem benim için çok iyi olur.

Unity'i az çok biliyorum ve kendimi aşırı şekilde verebilsem daha sonradan unreal engine'ye geçicem modelleme falan da yapabiliyorum
Üniversiteye gitmezsen nasıl herhangi bir projede bulunabileceksin? Nasıl network oluşturacaksın? O işe lise mezunu adamın girmesi çok zor. 300 tane başvuru gelse, 200-250 kafadan iyi kötü bir üniversite okumuş. İşin çok zor olacak.

Ben de aynı durumdayım. Sırf ailem okula o kadar masraf yaptı diye, onları kırmamak için üniversiteyi kazanacağım. Zaten yazılım bilgim fena değil, üniversite okurken daha da geliştirebilirim.
Üniversite sınavına çalışmak yerine kendimizi yazılıma versek bence kazancımız daha çok olur ama herkesin kendi bileceği iş bende kesin açıktan okucam diye bişey yok ama üniversite sınavına çalışmak ve ona çalışırken de 12. sınıfın sınavlarına girmek ve ekstradan dediğin gibi yazılımla uğraşmak seni baya yoracaktır
Üniversiteye gitmezsen nasıl herhangi bir projede bulunabileceksin? Nasıl network oluşturacaksın? O işe lise mezunu adamın girmesi çok zor. 300 tane başvuru gelse, 200-250 kafadan iyi kötü bir üniversite okumuş. İşin çok zor olacak.
İşe girmek zorunda da değilim ki az çok unity biliyorum ve zamanla unreal engine'de öğrenesim var ve kendi oyunumu yapıp play storeye koyabilirim birde reklam koyarım ne güzel olur

Üniversite sınavına çalışmak yerine kendimizi yazılıma versek bence kazancımız daha çok olur ama herkesin kendi bileceği iş bende kesin açıktan okucam diye bişey yok ama üniversite sınavına çalışmak ve ona çalışırken de 12. sınıfın sınavlarına girmek ve ekstradan dediğin gibi yazılımla uğraşmak seni baya yoracaktır
Hocam sana kimse 6-10 saat ders çalış demiyor. Otur 3 saat çalış en azından, bu kadar zorlanıyorsan. Üniversite sana proje yapma ve projelerini tanıtma imkanı sunar ki, şuda bir gerçek eğer gerçekten iyi şartlarda, kaliteli işlerde iyi maaşlara çalışmak istiyorsan bir network şart. Network, iyi bir üniversite olmadan çıkabileceğin en fazla maaş 5000 TL olur en iyi ihtimal.

Alaylı yazılımcı olmak çok zor. Üniversite okumak tek seçenek değil ama nam salmış bir üniversite de okuman lazım.
Bir şirkette falan çalışmak zorunda da değilim kendi oyunumu kendi uygulamamı geliştirerek çok fazla para kazanabilir ve kendi sevdiğim mesleği olabilirim
Hocam sana kimse 6-10 saat ders çalış demiyor. Otur 3 saat çalış en azından, bu kadar zorlanıyorsan. Üniversite sana proje yapma ve projelerini tanıtma imkanı sunar ki, şuda bir gerçek eğer gerçekten iyi şartlarda, kaliteli işlerde iyi maaşlara çalışmak istiyorsan bir network şart. Network, iyi bir üniversite olmadan çıkabileceğin en fazla maaş 5000 TL olur en iyi ihtimal.
Ben okulu öyle çok seven birisi değilim ve doğru düzgün bir hedefimde yok sadece yazılıma ayri bir ilgim var, kendi uygulama veya oyunumu yaparak yine de kazanacağım para çok olur ve sevdiğim işi yapmış olurum üniversite okumak isterim ama sınavına çalışmak ve 12.sınıfın sınavları olduğu zaman zorlanırm gibime geliyor

Son düzenleme:
Bir şirkette falan çalışmak zorunda da değilim kendi oyunumu kendi uygulamamı geliştirerek çok fazla para kazanabilir ve kendi sevdiğim mesleği olabilirim
Zaten "Tek seçenek değil." şeklinde belirttim. Ama bir Boğaziçi var, 550 civarı puan. Bir de alaylı yazılımcılık var. İyi düşün.

Hiç üniversite okumadan gelen başarılı kişiler var ama istisna.

Bu yaz yazılıma son bakışım zaten hocam. 1 Yıl ara vereceğim. Bilgilerim körelse de yapacak bir şey yok, umarım kaybım fazla olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı