Üniversitede 2 sene okumak için ne yapmak gerekir?

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.100
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Kolay gelsin.

Üniversitede 2 sene okuma olayı nasıl oluyor?
  1. 2 senelik okumak için TYT'nin yeterli olacağını, iyi bir sıralama yapılmasının yeterli olacağını duydum. Bu doğru mu? 2 yıllık için sadece TYT'ye mi girmek gerekiyor?
  2. 2 senelik okumaya diploma veriliyor mu ve 4 senelikle arasında fark var mı?
  3. 2 senelik ile tüm bölümler okunabilir mi, bölüm kısıtlaması var mı? Yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum.
4 sene okumayı önermeyin çünkü zekam o kadar iyi değil.
 
2 yıllıktan DGS ile 4 yıllığa geçiş yapabiliyorsunuz. Fakat 4 yıllık kazanmayı deneyecek kadar bile zekam o kadar iyi değil diyorsanız tavsiye etmem. Çünkü kazansanız dahi mühendislik derslerini geçemezsiniz. AYT'nin devamı gibi oluyor o dersler
 
4 sene ve 2 sene okumak için belirli bir zekaya gerek yok.
Yazılım mühendisliği yüksek sıralama istiyor.

2 yıllıktan DGS ile 4 yıllığa geçiş yapabiliyorsunuz. Fakat 4 yıllık kazanmayı deneyecek kadar bile zekam o kadar iyi değil diyorsanız tavsiye etmem.
Yüksek sıralama yapamayacağım için zekam yetersiz demiştim aslında. En fazla 100 K'ya girebilirim. O da çok çalışarak.
 
Ben 2 yıllık program olan Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Sadece TYT'den giriyorsunuz. Evet 2 yıllık öğrenci de diploma alıyor fark ise biri önlisans diğeri lisans diploması. Eğer önlisanstan lisansa geçiş yapacaksanız bölüm kısıtlaması var bunu YÖK'ün açıkladığı tablodan bakabilirsiniz.
 
2 yıllık programlar ön lisans programları. Mezun olunca ön lisans diploması alıyorsunuz, lisans değil. Bu durumun da herkes farkında. Üniversite mezunu deyince insanların kastettiği şey lisans diploması sahibi olmak. Ön lisans diploması alınca farklı bir diploma sahibi oluyorsunuz yani, diplomanız lisans mezunu diplomasının eşiti olmuyor. Aradaki tek fark okunan yıl sayısı değil. Bir noktada üniversite mezunu şartı olmak varsa burada kastedilen lisans mezunu olmaktır. Bunları bilerek hareket edin.

Yani evet, 4 senelikle arasında çok büyük bir fark var. 2 senelik bölüm okuyarak standart bir üniversite mezunu olarak kabul edileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
 
2 yıllık Radyoloji bölümü okuyorum. Mezun olunca önlisans diploması alıyorsunuz. 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme geçmek için DGS sınavına girmeniz lazım. Bizim ülkemizde 2 yıllık bölümle kötü gözüyle bakılıyor ama içlerinde iş olanağı ve maaşı yüksek bölümler var. Benim bölümüm mesela buna örnek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı