Üniversitede AI üzerine çalışmak mantıklı mı?

  • Konuyu başlatan Krino6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 459

Krino6

Hectopat
Katılım
4 Eylül 2020
Mesajlar
228
Çözümler
2
Bu sene YKS'ye gireceğim. Puanıma denk gelen bir bilg. Müh. Bölümüne girmeyi düşünüyorum. Bu bölüme girip kendimi AI üzerine geliştirsem mantıklı bir kariyer planı olur mu?

Yaklaşık 1 senelik bir Front-End geçmişim var ama Front-End'e dönmeyi planlamıyorum.
 
O zaman kazanabildiğin en iyi üniversiteyi kazan.
Yani zaten o şekilde yapmayı planlıyorum fakat sorumun amacı okul ile ilgili değil. AI ile çalışmalar yapmak kariyer hedefi olarak mantıklı mı onu sordum. Sonuçta genel olarak otomasyon mantığı ile ilerleyen bir dal olduğu için jr. bir developer için önü açık mı onu soruyorum.
 
Yani zaten o şekilde yapmayı planlıyorum fakat sorumun amacı okul ile ilgili değil. AI ile çalışmalar yapmak kariyer hedefi olarak mantıklı mı onu sordum. Sonuçta genel olarak otomasyon mantığı ile ilerleyen bir dal olduğu için jr. Bir developer için önü açık mı onu soruyorum.

Önümüzdeki 5 yıl için bilemiyorum ama uzun vadede mantıklı olur diye düşünüyorum önü açık dal.
 
Lisans seviyesinde sadece baslangic yapabilirsin AI icin. Ogrenilmesi gereken cok fazla sey var; o sebeple CS lisans + Data Science master seklinde gitmek daha uygun.

Matematik, istatistik ve ekonomi okuyanlar da data science a kapak atmaya calisiyor o yuzden junior seviye yogun; haberin olsun.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı