Üniversitede Alttan Ders Alma Sorunu

Jarvis0

Hectopat
Arkadaşlar alttan alacağım dersler hakkında bir sorum olacak.
Fırat Üniversitesinde okuyorum ve 2. sınıfa geçeceğim. Fakat 1. sınıfın 1. döneminden kaldığım dersler var. Şimdi sorum şu:
Ben bu kaldığım dersleri bu dönem almak zorunda mıyım? Yoksa bir kısmını gelecek sene yaz okulunda verme gibi bir şansım var mı?

Arkadaşlar alttan alacağım dersler hakkında bir sorum olacak.
Fırat üniversitesinde okuyorum ve 2. Sınıfa geçeceğim. Fakat 1. Sınıfın 1. Döneminden kaldığım dersler var. Şimdi sorum şu:
Ben bu kaldığım dersleri bu dönem almak zorunda mıyım? Yoksa bir kısmını gelecek sene yaz okulunda verme gibi bir şansım var mı?
Bu soru mu? Alttan kalan dersi açılan her dönem almak zorundasın. Aldığın her derse gitmek zorunda değilsin. Bırak yine kalsın. Diploma almak istediğinde geçersin.

Dönem içerisinde alabileceğiniz bir ders kredi limiti var eğer yer kalıyorsa almak zorundasın, kalmıyorsa alamayacağın dersler olacaktır. Bunları sonraki dönemde(hangi dönemde aldıysan güz ise güz, bahar ise baharda) alabilirsin veya açılırsa yaz okulunda verebilirsin. Yaz okulunda açılacağı kesin olmaz genelde duruma göre açılıyor çünkü. Olabildiğince derslerden geçmeye çalış, sonra o dersler sana çok sıkıntı olur. Kaldığın derslere de katılma zorunluluğu olabilir hocayla konuşup durum hakkında bilgi alabilirsin. Seneye geçerim gibi bir düşüncede olmayın, vermeye bakın, ekstra proje felan yapın veya hocayla konuşun nasıl ekstra not alabilirim diye, bazıları yardımcı olabilir.

Her dönem paralel dönemin dersini alabilirsin. İlk dönemi 3. dönemde, 2.dönemi 4.dönemde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı