Üniversitede dersten kalınırsa okuldan atılma olur mu?

Kalma falan yok, alttan alıyorsun. Mesela gelecek yıl yeni dersler yerine altta kalanları almak zorundasın bu da dönemin uzamasına sebep oluyor. Tabii yaz okulları oluyor orada verebilirsin fiyatları biraz tuzlu.

Her üniversitede sistem aynı değildir. Bu yüzden daha detaylı bilgi vermen gerekmektedir ancak genel olarak yıl yolu ortalaman 1.8 üzerinde ise sınıfı geçersin kaldığın dersi seneye alttan alırsın ancak AKTS limiti mevcut. Örnek veriyorum 5 dersten kaldın ancak ortalama 1.8 i geçti ise sınıfı geçersin ama seneye o 5 dersi alttan alman gerekir ancak AKTS limiti dolduğu için 2. Sınıfın tüm derslerini alamazsın bu durumda da alamadığın dersleri 3. Sınıftan alman gerekir. Tabii tıp, hukuk vb. bölümlerde işlemler daha karmaşık.

"2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince;
4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl,
5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl,
6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl,
ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır."

Buna göre bu yıllar içerisinde gerekli akts'yi toplayıp dersleri vermezsen atılırsın. Dersten kalırsan ya aynı döneme(güz/bahar) denk gelen üst sınıfta dersi alttan alırsın ya da yaz okulunda o ders açılıyorsa yaz okulundan dersi alırsın. Bu tamamen dersin Hocası ve bölümünün tutumuna bağlı olarak değişir.

@CivcivAmaSari 'ın dediği gibi bölüme göre değişir. Bizim söylediklerimiz genel geçer durumlar. Bence net cevap için bölüm sekreterliği ve danışmanın ile görüşmelisin.

"2547 sayılı yükseköğretim kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince;
4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl,
5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl,
6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl,
ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır."

Buna göre bu yıllar içerisinde gerekli AKTS'yi toplayıp dersleri vermezsen atılırsın. Dersten kalırsan ya aynı döneme(güz/bahar) denk gelen üst sınıfta dersi alttan alırsın ya da yaz okulunda o ders açılıyorsa yaz okulundan dersi alırsın. Bu tamamen dersin hocası ve bölümünün tutumuna bağlı olarak değişir.

@CivcivAmaSari'ın dediği gibi bölüme göre değişir. Bizim söylediklerimiz genel geçer durumlar. Bence net cevap için bölüm sekreterliği ve danışmanın ile görüşmelisin.

Hocam bu 7 yıla hazırlık dahil mi? Ben YTÜ de elektronik haberleşme okuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı